Waarom wij kiezen voor Jotun...

Bij Hout Coatings werken we met Jotun houtverf. Dit is een van de grootste verfproducenten ter wereld. Kwaliteit staat bij Jotun hoog in het vaandel. Wat maakt dit zo'n vertrouwd merk?

Jotun, in Nederland geïmporteerd door Norway Coatings, is vaak op zoek naar nichemarkten en weet zich daarin te specialiseren. Producten van Jotun zijn niet altijd goedkoop, maar wel zeer goed. Op de lange termijn betalen ze zichzelf terug. Met houtverf van Jotun is overschilderen namelijk minder vaak nodig.

Jotun houtverf wereldwijd bekend

Jotun is een onderneming die nauw samenwerkt met haar klanten. Er wordt telkens naar gestreefd om de beste producten en diensten te ontwikkelen binnen de hoogste milieueisen. Het resultaat: tevreden terugkomende klanten. Jotun participeert internationaal bijvoorbeeld in de Eiffeltoren, de Queen Mary 2 en het 7-sterren hotel Burj el Arab. In Nederland behoort de Oosterscheldekering tot een groot project. Denk echter niet dat de houtverf van de Noorse fabrikant uitsluitend bedoeld is voor prestigieuze projecten zoals hierboven genoemd. U kunt er ook gewoon uw eigen huis mee schilderen.

 

Is het Joton, Jotom of Jotun?

Scandinavische namen klinken ons wat vreemd in de oren. De naam van de befaamde Noorse specialist in houtverf Jotun leidt daarom weleens tot verwarring. Er zijn mensen die Joton of Jotum schrijven, weten we uit dagelijks contact met klanten en belangstellenden. Niet erg: de verf is altijd even goed!

Waar komt de naam vandaan? De naam verwijst naar Jötunn. In de Noordse mythologie is dit een reus die beschikt over bovenmenselijke krachten. Volgens de mythologie woont Jötunn in Jötunheimr. Die naam komt ook terug in het Zuid-Noorse berggebied Jotunheimen.

Geschiedenis van Jotun

De producent van houtverf voor houten woningen en andere houtbouw, eveneens gevestigd in het zuiden van Noorwegen, heeft zijn naam treffend gekozen. Jotun verf is uitermate sterk en gebruikers vinden de kwaliteit groots.

De Jotun-groep is ook zelf bepaald geen kleine speler op de markt, al is reus een groot woord. Vanuit het hoofdkwartier in Noorwegen worden niettemin 71 bedrijven aangestuurd en 40 productiefaciliteiten overal ter wereld. Ook zijn er vertegenwoordigingen in meer dan 70 landen. Dat is geen slecht resultaat voor een onderneming die in 1926 in Sandefjord begon als Jotun Kemiske Fabrik, opgericht door de verfdistributeur Odd Gleditsch, Sr.

 

Hout Coatings als Jotun Specialist

Hout Coatings wordt gerund door mensen met passie voor hout en verf. Dat merkt u als u met ons contact hebt. Wij hebben voor Jotun gekozen omdat we het merk ook zelf gebruiken voor schilderbeurten.

Als leverancier van de Jotun houtverf zijn we er bovendien trots op dat Staatsbosbeheer exclusief heeft gekozen voor Jotun als hoofd verfleverancier. Staatsbosbeheer Dienstverlening is onderhoudt onder andere boswachterwoningen. Staatsbosbeheer is uiteraard milieubewust, en kritisch in de keuze van hun materialen.

De duurzaamheid van Jotun-producten spreekt erg aan. Zo is bijvoorbeeld Jotun Demidekk ultimate als dekkende houtbescherming een uitstekende keuze. U kunt de onderhoudsintervallen tot wel twaalf jaar vergroten. Zoals wij Staatsbosbeheer tevreden weten te houden met onze kwaliteit, moet het voor u een referentie zijn om te gaan schilderen met Jotun houtverf van Hout Coatings.

 

De voordelen van Jotun Houtverf en Beitsen

 

 

 

Voor een vrijblijvend advies of een offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of via het contactformulier.