Wat is een matte houtverf

Jotun Demidekk Ultimate Helmatt is de matte versie van een nieuwe revolutionaire houtverf uit Noorwegen. Wat er zo bijzonder aan is? Het kleurbehoud. Deze verf behoudt haar kleur zo lang dat u er tot twaalf jaar lang nauwelijks omkijken naar hebt.

vrijblijvend houtverf en beits advies

We kennen al vele jaren Jotun Demidekk Ultimate (nog vroeger Optimal geheten). Dit is een kwaliteitsverf die over de hele wereld voor houtbescherming wordt toegepast. Jotun Demidekk Ultimate Helmatt is een extra matte versie. Het is een buitenverf. U brengt de verf aan op houten gevels en op constructies waarin veel hout verwerkt is. U kunt hierbij denken aan dakkapellen, dakgoten en overkappingen.

Houtstructuur zichtbaar

Evenals de "gewone" Ultimate laat de Helmatt de houtstructuur zichtbaar en accentueert de verf deze zelfs. Dit is één van de speciale kenmerken die deze verf zo goed maakt. Welke kleur u ook aanbrengt, de warme houtstructuur blijft altijd zichtbaar. Trouwens, als we over kleuren spreken: die zijn van onovertroffen kwaliteit. Diepe kleuren, of juist heel lichte tinten: ze zijn allemaal mogelijk. In principe is elke kleur denkbaar bij Jotun Demidekk Ultimate Helmatt.

Duurzame matte houtverf

Voor de samenstelling van deze matte houtverf voor buiten zijn de bindmiddelen alkyd en acrylaat gebruikt. Die zijn van zeer hoge kwaliteit en brengen een film aan die tegen alle weertypes bestand is. Demidekk Ultimate Helmatt is ontwikkeld door Jotun, een verfmerk dat bij onafhankelijk onderzoek regelmatig als beste uit de bus komt.

Jotun beschikt over een van de modernste laboratoria van Europa. De verven worden getest in het vaak barre Noorse klimaat. Het is dan ook geen wonder dan de buitenverf van Jotun zo duurzaam is.