Houtverf kopen: zo bestelt u de beste houtverf

Beste houtverf kopen of houtverf bestellen voor uw houten huis is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. Het gaat immers niet om een blikje houtverf van een liter maar om tientallen liters. Daarbij is de keuze van de verf ook weer zeer belangrijk. Hierdoor kunt u uw huis heel persoonlijk maken met de verf die u wilt. Nog een advies: u kunt beter iets duurdere en duurzamere houtverf kopen dan dat u na drie jaar weer moet schilderen omdat er voor goedkope verf werd gekozen.

Hout Coatings kan u van dienst zijn.Veel mensen zullen geneigd zijn eerst de kleur te kiezen en daarnaast pas over kwaliteit en toepassing te denken. En dan zijn er in verfland zoveel houtverf producten te verkrijgen dat je vaak door het bomen het bos niet meer ziet.

Houtverf kopen in 4 stappen

Advies is hierbij dan ook erg belangrijk. Er bestaat niet één soort houtverf die voor alle toepassingen beschikbaar is. En hoewel menig verkoper beweert dat er maar één verf de beste is, ligt het er maar aan wat u wilt gaan doen.

Bij het kiezen van houtverf zijn vier stappen te onderscheiden:

  • Wat wil ik gaan verven (bijv. binnen of buiten, de aard van de ondergrond, eventueel voorbereidend werk);
  • Welke kleur(en) wil ik gebruiken (bijv. de authentieke Scandinavische kleuren, of zelf een kleur mengen - als het een gevel is, denk eraan hoe de omgeving op de kleur kan reageren);
  • Wat is het budget (bijv. naar aanleiding van de ondergrond en de plaats waar u verft, bekijkt u nog eens de prijs/kwaliteitverhouding);
  • De keuze van het merk vloeit voort uit de voorgaande stappen (u vraagt bijvoorbeeld nog eens advies, kent ervaringen van andere bezitters van een houten huis).

Zelf houtverf bestellen

Weet u welke houtverf het best is voor uw houten huis, kunt u gemakkelijk zelf online verf bestellen. Bereken het oppervlak wat u gaat schilderen. Dit moet u verdubbelen; het is in het algemeen aangeraden twee lagen aan te brengen. Vergeet ook niet een lijstje te maken van de benodigde materialen. Want misschien moet het hout wel gerepareerd of geschuurd worden.

Bij Hout Coatings werken we met producten van Jotun houtverf, Drywood houtverf en Uula houtverf. Allemaal houtverf met een uitstekende, wereldwijde reputatie. Bespaar niet op kwaliteit, want u weet: goedkoop kan duurkoop zijn.

Houtverf kopen bij Hout Coatings

Hebt u weinig ervaring met houtverf en het schilderen van uw houten woning, dan raden we u aan onze hulp in te roepen. Hout Coatings heeft de deskundigheid om problemen te herkennen die u wellicht ontgaan. Wij kunnen u ook adviseren over de kleurencombinaties.

Online verf bestellen doet u via onze webshop.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.