Houtverf en beits kopen: zo bestelt u de beste verf voor houten huizen

Houtverf kopen of beits kopen voor uw houten huis is altijd niet zo eenvoudig als het lijkt. Er is veel waaraan u moet denken. We zetten alles op een rijtje.

Aandachtspunten houtverf kopen

  • Een houten huis vraag veel houtverf. Het gaat immers niet om een blikje houtverf van een liter maar om tientallen liters. Hoeveel hebt u nodig?
  • De keuze van de verf ook weer zeer belangrijk. Wat is de meest slijtvaste, kortom beste verf voor uw houten huis?
  • Houtverf en beits kunnen door samenstelling sterk verschillen. Dit heeft een effect op hoe het eindresultaat eruit ziet. Hierdoor kunt u uw huis heel persoonlijk maken met de verf die u wilt.

Nog een algemeen advies: u kunt beter iets duurdere en duurzamere houtverf kopen dan dat u na drie jaar weer moet schilderen omdat er voor goedkope verf werd gekozen.

Beits kopen? Vraag advies!

Veel mensen zullen geneigd zijn eerst de kleur te kiezen en daarnaast pas over kwaliteit en toepassing te denken. En dan zijn er in verfland zoveel soorten houtverf te verkrijgen dat je vaak door het bomen het bos niet meer ziet. Een fout is snel gemaakt, maar wordt duur betaald. Hout Coatings kan u van dienst zijn. Bel ons en we bespreken uw project gratis en vrijblijvend.

Houtverf en beits kopen in 4 stappen

Er bestaat niet één soort houtverf of beits die voor alle toepassingen beschikbaar is. En hoewel menig verkoper beweert dat er maar één verf de beste is, ligt het eraan wat u wilt gaan doen.

Bij het kiezen van houtverf zijn vier stappen te onderscheiden:

  • Wat wil ik gaan verven (bijv. binnen of buiten, de aard van de ondergrond, eventueel voorbereidend werk);
  • Wil ik de houtstructuur blijven zien, of gaat duurzaamheid boven alles;
  • Welke kleur(en) wil ik gebruiken (bijv. de authentieke Scandinavische kleuren, of zelf een kleur mengen - als het een gevel is, denk eraan hoe de omgeving op de kleur kan reageren);
  • Wat is het budget (sta stil bij de prijs/kwaliteitverhouding, en het oppervlak).

Op basis hiervan kan het merk en de juiste houtverf of beits worden bepaald. Het kan natuurlijk nooit kwaad om de ervaring van anderen te beluisteren. Wij hebben een groot aantal referenties op onze website die u kunt raadplegen.

Zelf beits of houtverf bestellen

Weet u welke verf voor uw houten huis het meest geschikt is, kunt u gemakkelijk zelf online verf bestellen. Twee punten zijn dan nog belangrijk.

  • Bereken het oppervlak wat u gaat schilderen. Dit moet u verdubbelen; het is in het algemeen aangeraden twee lagen aan te brengen.
  • Vergeet niet een lijstje te maken van de benodigde materialen. Want misschien moet het hout wel gerepareerd of geschuurd worden.

Bij Hout Coatings werken we met producten van Jotun houtverf, Drywood houtverf en Trestjerner houtverf. Allemaal merken houtverf en beits met een uitstekende, wereldwijde reputatie. Bespaar niet op kwaliteit, want u weet: goedkoop kan duurkoop zijn.

Houtverf kopen bij Hout Coatings

Hebt u weinig ervaring met houtverf en het schilderen van uw houten woning, dan raden we u aan onze hulp in te roepen. Hout Coatings heeft de deskundigheid om problemen te herkennen die u wellicht ontgaan. Voor wie verf voor houten huizen zoekt, is het goed te weten dat we ook over kleurencombinaties kunnen adviseren.

Online verf bestellen doet u via onze webshop.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.