U gaat Hout Verven. Vraag om verfadvies.

Gaat u hout verven? Dan is verfadvies essentieel voor uw houten huis of andere bouwproject.

Door verschillen in ondergrond en bouwstijl is een gedegen verfkeuze en een deskundige afweging belangrijk. Bij Hout Coatings zijn we gespecialiseerd in houten huizen, houtbouw, houtverf en verfadvies.

Hout is kwetsbaar voor invloeden van buiten. Houtverf is een van de beste manier om hout langdurig te beschermen. Maar houtverf kiezen bepaalt veel. Door een onjuist verfsysteem te gebruiken kunnen op den duur grote problemen ontstaan. Barsten in de verf en een matige impregnatie geeft vocht vrijspel. De gevolgen: lelijk schilderwerk en, minstens zo erg, kostbare onderhoudsreparaties.

Hout Coatings is al meer dan tien jaar een van de leidende online verfspecialisten. Wij geven alle dagen verfadvies. Uiteraard hebben we veel ervaring met houten huizen. Te vaak zien we dat niet-vochtregulerende houtverf is toegepast op een houten huis. Het duurt dan amper een jaar of de eerste slechte plekken duiken op.

Houtverf voor vele toepassingen

Bij ons verfadvies maken we onderscheid tussen buiten en binnen. Het buitenwerk staat aan zwaardere invloeden bloot dan het binnenwerk. Maar ook binnen heeft u te maken met temperatuurschommelingen en een wisselende vochtigheidsgraad. De functie van de ruimtes verschilt. En vaak wordt vergeten dat het weer effect heeft op het binnenmilieu, ook al hebt u over uw interieur meer controle.

De verschillende ondergronden, de gewenste kleurstellingen, kamers op het noorden of het zuiden en het directe zonlicht zijn allemaal variaties die uw verfkeuze mede dienen te bepalen.

Verfadvies met Scandinavische inspiratie

In de Scandinavische landen is houtbouw een eeuwenoude traditie die nog altijd wordt voortgezet. De kennis over houtverf is er enorm. Bij Hout Coatings kiezen we veelal voor de hybride verf van het Noorse Jotun, die de beste bescherming biedt. Jotun heeft een buitengewoon veelzijdig assortiment houtverfproducten, allemaal getest onder de meest uiteenlopende weersomstandigheden. We kennen het bedrijf, want we zijn er zelf op bezoek geweest.

Ook Uula-houtverf komt uit Noord-Europa (Finland) en verder zijn we overtuigd van de kwaliteiten van Drywood. Wat perfect is voor Noorse verhoudingen, is al helemaal geschikt voor Nederland!

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.