Tropisch hardhout in uw tuin heeft ook verf nodig

Tuinhout, zoals terrassen, trappen en vlonders, zijn meestal gemaakt van tropisch hardhout. Dit is hout afkomstig van loofbomen. Deze houtsoorten zijn bij de verwerking al zo behandeld dat ze langer mee moeten gaan. Het tuinhout lijdt dan ook weinig van een fikse regenbui, strenge vorst of een abnormaal hete zomer.

Dit wil niet zeggen dat u tuinhout niet moet beschermen met verf. Op de lange termijn kunnen weersomstandigheden en klimaatinvloeden toch hun tol gaan eisen. Van minstens even grote invloed is luchtvervuiling. De gevolgen ervan kennen we nog niet helemaal, maar ze zijn onmiskenbaar. Algen en mos kunnen zich op het hout hechten. Ook is het niet ondenkbaar dat op den duur het hout kromtrekt.

Maar hoe behandelt u uw houtwerk in de tuin en geeft u het optimale bescherming? Het is simpeler dan u wellicht denkt. Alle producten die we noemen zijn verkrijgbaar in de Hout Coatings webshop.

Welke houtverf voor tropisch hardhout?

Laten we eerst kijken wat te doen met tropische en witte hardhoutsoorten. Wij adviseren u hiervoor om het hout vetvrij te maken met thinner of Jotun Husvask. Let erop dat het hout droog moet zijn; het vochtpercentage mag niet boven 16 uitkomen. Hierna schuurt het hout en maakt u het stofvrij. Het is dan klaar om geschilderd te worden.

Trebitt Oljebeis is een transparante houtlazuur op basis van plantaardige houtolie. Het product beschermt tegen UV-straling, remt de werking van het hout en geeft voeding. U moet het verdunnen met 10-15 procent white spirit.

Voor houtsoorten met hars bevelen we, na de wasbeurt met thinner of Husvak, Demidekk Terrasslasyr en Treolje aan. U kunt ook de dekkende Demidekk Oljetäckfärg gebruiken, een ander en veelbekroond product van Jotun.

We hebben meer producten in het assortiment die u voor tuinhout kunt gebruiken. Voor tuinmeubels en parkmeubilair kunt u bijvoorbeeld Demidekk Ultimate Vindu inschakelen. Deze verf is ontworpen voor kozijnen, maar is ook breder toepasbaar. Tuinhuisjes, chalets en carports gaan er dan weer prachtig uitzien met Visir Oljegrunning Klar (een primer of grondverf) en Demidekk Ultimate Täckfärg (zijdeglans dekkende verf) of Jotun Helmatt (krijtmat). Een alternatief biedt de transparante beits Jotun Demidekk Strukturlasyr die de houtstructuut mooi zichtbaar laat.

Al deze verf voor tropisch hardhout koopt u tegen de beste prijs in onze webshop.

Voor advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06-26839279 of via het contactformulier.