Tips voor houten meubels verven

Houten meubels verven is een goed idee. Je verlengt de levensduur van het hout. Ook verfris je zo het meubilair en daarmee de omgeving. Hier volgen enkele tips voor een goed resultaat.

Olie in plaats van houtverf

Wilt u dat de houten meubels hun “houtlook” behouden, is het een goed idee om watergedragen olie aan te brengen in plaats van dekkende verf. Jotun Treolje is zo’n product. Het voorkomt het grijs worden en barsten van hout. De olie dringt diep door in de ondergrond voor een optimale bescherming.

Jotun Trestjerner voor meubilair

Dekkende verf is er in vele soorten. Jotun Trestjerner is een van onze favorieten als het gaat om houten meubels verven. Het is eigenlijk een dekkende verf voor binnengebruik, met name voor voor vloeren. Maar dit product is ook zeer geschikt voor het verven van meubels, trappen en steigerhout. Verkrijgbaar in talloze kleuren! slijt en stootvast.

Verwijder de oude laklaag

Oude verflagen kunnen nieuwe verf flink in de weg zitten. Zeker als de oude lak afbladdert is het verstandig deze zo veel mogelijk weg te schuren.

Bereid uzelf goed voor

Houten meubels verven vereist secuur werk. Toch is het onvermijdelijk dat er hier en daar een druppel wordt gemorst. Zorg ervoor dat de vloer goed is afgedekt. Wees de tijd en werk niet overhaast.

Breng de meubelverf niet te dik aan

Een dikke laag op een houten stoel of tafelblad is tamelijk kwetsbaar. Breng de verf daarom niet te dik aan. Een viltroller geeft een mooie gelijkmatige coating.

Denk aan de droogtijd

Houten meubels worden misschien niet doorlopend gebruikt, maar als het eenmaal gebeurt, is de belasting wel groot. Het is daarom belangrijk dat u de meubelverf kan geeft om te drogen. Een paar dagen is geen overbodige luxe. Zorg ook voor voldoende tijd tussen de twee verflagen. Instructies vindt u op de verfpot of het bijgevoegde informatieblad.

Voor een vrijblijvend advies of een offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier.