Steigerhout beitsen: hoe en waarom

Steigerhout beitsen is belangrijk. Dan bedoelen we niet alleen het steigerhout aan de waterkant, maar ook meubilair gemaakt van dit hout. Hier leest u hoe en waarom u dit moet beitsen.

Steigerhout kan goed tegen weer, water en wind. Dat is niet verwonderlijk. Het staat dag en nacht bloot aan de elementen. Dit maakt het zeer geschikt als basismateriaal voor tuinmeubels. Het heeft nog een karakteristiek: het is robuust en sterk. Ook schuttingen worden nogal eens van steigerhout gemaakt. Maar niets is voor eeuwig. Ook steigerhout vertoont op den duur slijtage en tekenen van verval. U kunt dit proces vertragen door het te beitsen.

Met steigerhoutbeits (ook tuinbeits genoemd) zorgt u ervoor dat uw tuinmeubels en schutting langer beschermd worden tegen de schadelijke effecten van zowel vocht als zonlicht. Beits dringt diep door in de structuur van het hout en verlengt zo de levensduur.

Een andere reden om steigerhout te verven is decoratie. U maakt het hout mooier. Beits is leverbaar in transparante vorm, zodat u de nerf van het hout goed (en zelfs beter) blijft zien. Er zijn ook dekkende beitsen, waarmee u elk kleureffect kunt bereiken.

Hoe steigerhout beitsen

Steigerhout beitsen is niet moeilijk. Het beitsen van ongeveer 12 vierkante meter vergt circa één liter. U brengt het aan met een platte kwast. In veel gevallen volstaat één laag. Meerdere lagen zijn aangeraden als u het kleureffect wilt versterken. Houd wel rekening met voldoende droogtijd tussen de lagen. Meer informatie hierover vindt u op het productblad.

Hebt u nog beits over? U kunt dit gebruiken om ander houtwerk te verven.

Voor een vrijblijvend advies of offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier.