Zweeds Houten Huis Onderhouden

Hoe blijft een Zweeds houten huis mooi? De duurzaamheid van een houten huis begint bij goede materialen en de juiste toepassing ervan.

Houten huizen verschillen daarin niet van stenen huizen. Constructiefouten of verkeerd gebruik van materiaal geeft ooit ellende. Koopt u nieuwbouw, dan is het voordeel van een Zweeds houten huis dat u betrokken bent bij de realisatie van uw (vakantie)woning. In iedere fase kan de kwaliteit beoordeeld worden en zo nodig bijgesteld. Voor de afwerking bevelen we de houtverven van Jotun aan.

Inspecteer het hout

Koopt u een bestaand Zweeds houten huis, dan raden we u een grondige inspectie van het hout aan. Doe dit voor u uw handtekening onder het koopcontract zet. Hout is een geweldig duurzaam product, maar helaas springt niet iedereen er even goed mee om. Verborgen of te laat geconstateerde gebreken kunnen u later veel geld kosten. Een Zweeds houten huis is een waardevolle investering die u niet mag laten verkommeren.

Minder onderhoud dankzij Jotun

Anders dan een stenen huis leeft een houten meer – de bescherming van het hout dient de werking van het hout op te vangen. Met de houtverven van Jotun, getest in het Scandinavische klimaat, zijn de onderhoudsintervallen zo’n twaalf jaar. Ook bij uw veranda of balkon.

Uw Zweeds houten huis jaarlijks (laten) wassen is een goede manier om onderhoud door preventie tot het minimum te beperken. Het wassen gebeurt met water en zeep. Tijdens de wasbeurt krijgt u goed zicht op de staat van onderhoud, stofophoping en insecten. Vergeet niet: de kwaliteit van het hout en de verf houden uw huis zeer langdurig als vanzelf mooi!

Bel 06 - 26839279 voor advies of een offerte. U kunt tevens contact met ons opnemen via het contactformulier.