Houten Chalet Onderhouden

Bij Hout Coatings menen we dat houten chalets extra aandacht nodig hebben. Het onderhoud laat vaak te wensen over. En dat leidt tot problemen.

Veel chalets hebben met elkaar gemeen dat ze seizoensgebonden meer of minder in gebruik zijn. U volgt daardoor wellicht niet dagelijks de conditie van uw houten chalet. Hierdoor kunnen problemen met het hout aan uw aandacht ontsnappen. Helaas worden kleine euvels vaak grote op termijn.

De situering speelt een rol. Mooi gelegen onder hoge bomen geeft zomers veel genoegen, maar kan ook leiden tot meer vocht in huis. Terwijl een chalet op een kale winderige hoogte ook nog eens minder insecten zal huisvesten.

Houten chalet poetsen en verven

Een houten huis dat parttime in gebruik is, zal niet wekelijks worden gepoetst. Vocht, insecten en vogelpoep krijgen daardoor gemakkelijker vat op de houtverf. Het is een vicieuze cirkel: kleine aantastingen van de beschermende verflaag leiden vanzelf tot grotere en tot schimmelvorming. Een proces dat kan worden versneld als het chalet gedurende langere tijd onverwarmd is.

De remedie is vrij eenvoudig: jaarlijks schrobben met water en zeep. Uitwerpselen en andere sporen van insecten en vogels verwijdert u. Net als mogelijke vervuiling door bladval, mosgroei, opgespatte modder en dergelijke. De schoonmaakbeurt is meteen een inspectie: kleine aantastingen van verf en hout kunt u direct (laten) repareren.

Houtbescherming met Jotun

Voor een grote schilderbeurt zijn er diverse houtverven op de markt, voor binnen- en buitengebruik. Ook de houten vloer van uw chalet mag hierbij niet vergeten worden. Hout Coatings adviseert de producten van Jotun. Die komen uit Scandinavië. Waarschijnlijk is er binnen Europa geen andere streek te vinden waar men zo veel ervaring heeft met houtbouw. U bent dus verzekerd van kwaliteit.

Zoekt u een product dat diep doordringt in het hout en zo beschermt tegen vocht? Jotun Visir Klar is een zeer waterresistente transparante primer die binnen en buiten kan worden gebruikt. Visir Klar biedt een uitstekende bescherming tegen uiteenlopende schimmels. Visir Klar kan eenvoudig met de kwast worden opgebracht. Na circa acht uur is de aangebrachte laag stofdroog en na een etmaal overschilderbaar op houten chalets.

Voor dekkende verf adviseren we de Jotun Demidekk Ultimate-lijn. Deze verf houdt de gevel van uw chalet zo’n twaalf jaar in topconditie, is elastisch en laat het hout ademen.

Voor persoonlijk advies of een offerte kunt u contact opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of via het contactformulier.