Houten blokhut verven? Wat is de meest geschikte verf...

U wilt een houten blokhut verven, maar vraagt zich af welke houtverf het meest geschikt is? Hout Coatings geeft antwoord.

Wat is een houten blokhut?

Een houten blokhut is oorspronkelijk een houten huis dat volgens een specifieke methode is gebouwd. Tegenwoordig wordt de term blokhut gebruikt voor tal van houten bouwwerken waarin gewoond of gewerkt kan worden. De functie kan verschillen van kantoor van een campinghouder tot tweede huis, van paviljoen op een kinderboerderij tot schuilhut voor jagers.

Er zijn houten blokhutten in vele vormen en afmetingen, en met grote verschillen in daken. Zo kan er een zadeldak op zitten, maar ook een plat dak, een lessenaarsdak of een piramidedak.

Essentieel is dat er wat betreft onderhoud geen verschil is met een (andere) houten woning. De keuze van de verf is cruciaal. Vooraf is een gedegen analyse nodig van de toestand van de blokhut.

UV-bescherming voor houten blokhut

Hout Coatings kan voor u een belangrijke partner zijn in de analyse van de onderhoudstoestand en de keuze van de verf. Zo kunnen wij een probleem als houtrot herkennen én voorkomen. Houtrot begint bij een verkeerd verfsysteem of een constructiefout. Het hout wordt nat en ademt onvoldoende. Schimmels ondermijnen vervolgens de duurzaamheid van het hout. Soms zijn kleine reparaties al voldoende preventief.

Als verf voor een houten blokhut kiest Hout Coatings voor Jotun Demidekk Ultimate. Deze verf is vochtregulerend, eenvoudig te verwerken en aan te maken in alle denkbare kleuren. De UV-bescherming van Jotun is zeer goed, het glansbehoud is maar liefst 12 jaar. De verf is elastisch, waardoor enige krimp of uitzetting door schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid geen enkel probleem vormen. De kwaliteit garandeert gering onderhoud.

Jotun is als beste verf gekozen in de gezaghebbende Folksam-test. Folksam is een grote verzekeringsmaatschappij in Zweden, een land waar traditioneel veel houten huizen staan. Gaat u een houten blokhut verven, is Jotun dan ook een logische keuze.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.