Olympic Stain Overschilderen: kan dat? En zo ja, met welke beits?

Hoe kunt u het beste Olympic stain overschilderen? En welke houtverf of beits moet u gebruiken?

Veel mensen met een huis dat is gebeitst met Olympic Stain willen dit op zeker moment overschilderen. Hoewel het product populair is onder architecten en in de bouwwereld, klagen veel eigenaren over de duurzaamheid van Olympic Stain.

Het gaat hier om beits op basis van lijnzaadolie. Het bekendste product heet Olympic Water Repellent Oil Stain. Dit is een vochtregulerend en waterafstotend product, voorzien van UV-filter en een lage zijdeglans. We komen het veel tegen op zachte houtsoorten zoals vuren, douglashout en red cedar. Niet alleen op houten gevels, maar tevens op tuinhout, houten schuren en schuttingen. De beits gaat officieel vier tot zes jaar mee, maar veel woningbezitters zien de kwaliteit sneller achteruitlopen.

Olympic Stain overschilderen

Een optie om het hout op te frissen is dekkend overschilderen. U moet dan, aan het begin van de werkzaamheden, de planken wel goed schuren. Dit kan lastig zijn met grofbezaagde planken. Gebruik dan een koperborstel.

Vervolgesn gaat u als volgt te werk:

  • Controleer het hout op beschadigingen. Repareer waar nodig. Gebruik hiervoor houtvuller.
  • Was de planken met een sopje of een speciaal schoonmaakmiddel uit de verfwinkel. Laat goed drogen.
  • Hierna brengt u een primer aan (1 laag).
  • Vervolgens twee maal dekkend oververven.

In onze webshop vindt u uitstekende primers en dekkende verf van Jotun en andere merken. Wij garanderen de duurzaamheid van deze producten. U mag ons ook altijd bellen voor persoonlijk advies. Dit is geheel vrijblijvend. Ook maken we graag een offerte.

Neem hier contact op voor deskundig advies!