Nieuw hout schilderen: zeker ook ramen en deuren!

U hebt een huis met ramen, deuren, luiken en kozijnen van nieuw hout? Wacht dan niet te lang met het aanbrengen van beschermende verf. Anders kan zich al na acht weken een slijtagelaag vormen die de kwaliteit van het hout aantast. Wat hebt u nodig om dit te voorkomen? Een primer is essentieel. U kunt hierbij kiezen uit twee soorten producten: transparante en dekkende oplossingen.

Een uitstekend transparant middel is Jotun Visir Oljegrunning Klar. Ook Trebitt Oljebeis raden we aan. Bestaat de ondergrond uit houtsoorten als afzeila, eiken of merbau, die rijk zijn aan tannine, adviseren we Jotun Benar. Wilt u een dekkende afwerking, begint u met Jotun Visir Oljgerunning Klar en werkt u af met Jotun Demidekk Oljetäckfärg of, als de houtsoort dit vraagt, Benar Blank/Gloss.

Desgewenst brengt u een vernislaag aan met Jotun Visir Oljegrunning Klar of Trebitt Oljebeis, gevolgd door Benar Gloss UVR. De laatste is een variant op de gewone Benar.

Nieuw hout schilderen met houtverf

Natuurlijk moet u bij het schilderen van ramen, kozijnen, luiken en deuren in nieuw hout de gebruikelijke methodes volgen. U zorgt ervoor dat het hout schoon en geschuurd is, zodat de verfproducten goed hechten. Daarna brengt u eerst de primer aan. Op kleine oppervlakken werkt u het best met een kwast. Laat dit droog en ga dan verder met de eerste afwerklaag. Een tweede laag is aangeraden voor het beste resultaat.

Er kunnen afwijkingen zijn in de werkwijze al naar gelang het gekozen product. Lees daarom altijd de aanwijzingen op de verpakking en het datasheet. U vindt de beste verf altijd in onze webshop.

Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06-26839279 of via het contactformulier.