Waarom schilderen met Jotun Demidekk Optimal

Jotun Optimal is de oude naam van de huidige Jotun Demidekk Ultimate-serie. Nagenoeg dezelfde verf, maar onder de nieuwe naam moderner en nog beter.

Jotun Optimal is een legendarisch merk in de verfwereld. Bij de ontwikkeling van dit product is uitgebreid stilgestaan bij de werking van hout. Hout werkt door het jaar heen. Door vocht krimpt en zet het uit. Temperaturen hebben hierop grote invloed.

Traditionele verf in Nederland gaat barsten, openstaan en bladderen. Jotun Demidekk Ultimate (ofwel Jotun Optimal) komt uit Scandinavië waar houtbouw de gewoonste zaak van de wereld is. Het heeft als meest opvallende eigenschap dat het niet barst of bladdert. De houtverf is elastisch en werkt volledig met het hout mee! Dit is essentieel voor een resultaat dat er jarenlang goed uitziet.

Verf voor houtskeletbouw

Jotun Demidekk Ultimate (Optimal) is geschikt voor houtskeletbouw en houtstapelbouw en in andere gevallen van houtverduurzaming bij dakgootconstructies, dakkapellen, overstekken, rabatdelen, schuren, tuinhuisjes enzovoort. Het product is heel gemakkelijk aan te brengen en maakbaar in nagenoeg alle denkbare kleuren. Het is een hybride verf. Deze houtverf impregneert goed in het oppervlak, wat borg staat voor een uitstekende hechting. De uitgekiende combinatie van bindmiddelen (alkyd en acrylaat) garandeert een zeer weersbestendige film. Het hoge vaste stof gehalte en de pigmenten beschermen tegen UV-straling.

Jotun Optimal aanbrengen

Ook in gebruik is dit een opmerkelijk product. De houtverf vloeit mooi uit, kan nagenoeg niet druipen en droogt binnen het uur. De hechting op hout en steen is perfect en de verf is zeer goed vochtregulerend. Twee lagen geeft een perfecte dekking en een bescherming voor de komende 10 tot 12 jaar. De verf kan het beste met een kwast worden opgebracht. Zo brengt u de juiste laagdikte aan en geeft Demidekk Optimal het mooiste effect. Koop daarom liever een goede, duurdere kwast dan een paar goedkope kwasten waarvan de haren uitvallen.

Nu het toch over prijzen gaat: Jotun Demidekk Ultimate is wat duurder dan veel andere houtverf. Maar omdat u minder vaak hoeft over te schilderen, is het op lange termijn gerekend feitelijk goedkoper.

Voor een vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier.