Joton of Jotum verf? Nee, houtverf van Jotun!

Scandinavische namen klinken ons wat vreemd in de oren. De naam van de befaamde Noorse specialist in houtverf Jotun leidt daarom weleens tot verwarring. Er zijn mensen die Joton of Jotum schrijven, weten we uit dagelijks contact met klanten en belangstellenden. Niet erg: de verf is altijd even goed!

Waar komt de naam vandaan? De naam verwijst naar Jötunn. In de Noordse mythologie is dit een reus die beschikt over bovenmenselijke krachten. Volgens de mythologie woont Jötunn in Jötunheimr. Die naam komt ook terug in het Zuid-Noorse berggebied Jotunheimen.

Grootse kwaliteit van Jotun

De producent van houtverf voor houten woningen en andere houtbouw, eveneens gevestigd in het zuiden van Noorwegen, heeft zijn naam treffend gekozen. Jotun verf is uitermate sterk en gebruikers vinden de kwaliteit groots.

De Jotun-groep is ook zelf bepaald geen kleine speler op de markt, al is reus een groot woord. Vanuit het hoofdkwartier in Noorwegen worden niettemin 71 bedrijven aangestuurd en 40 productiefaciliteiten overal ter wereld. Ook zijn er vertegenwoordigingen in meer dan 70 landen. Dat is geen slecht resultaat voor een onderneming die in 1926 in Sandefjord begon als Jotun Kemiske Fabrik, opgericht door de verfdistributeur Odd Gleditsch, Sr.

Voor wie de geschiedenis en achtergrond echter niet kent, blijft de naam echter lastig te onthouden!

Voor persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte belt u ons op 06 - 26839279 of mail via het contactformulier.