Huis verven? Tips van de verfspecialist!

Een huis verven is niet zo moeilijk, maar het kan altijd beter. Bij Hout Coatings hebben we vele jaren ervaring in het verfraaien van houten huizen, maar ook met het schilderen van muren, vloeren, veranda’s, tuinhekjes enzovoort. Profiteer mee van onze ervaring met onderstaande insidertips!

Verf bij daglicht

Als je overdag werkt, ben je wellicht geneigd om ’s avonds te gaan schilderen. Wacht beter totdat je een vrije dag hebt. Bij kunstlicht zie je plekken die slecht zijn geschilderd niet goed en sla je ook weleens wat over. Een huis verven doe je het best bij daglicht.

Een plakband tegen het pluizen

Gebruik je een kersverse verfroller? De kans is groot dat deze pluist. Doe daarom plakband op de roller voordat je begint. Trek het weg en de pluisjes zijn verdwenen.

Schuurpapier tegen losse haartjes

Ook nieuwe kwasten kunnen problemen geven. Losse haren mogen niet achterblijven in de verf. Strijk de kwast daarom over een grof type schuurpapier voordat je gaat verven. De losse haartjes blijven dan achter.

Aluminiumfolie op de verfpot

Verfresten op de rand van de verfpot kunnen ertoe leiden dat de pot moeilijk is af te sluiten. De verf is dan minder lang houdbaar. Breng daarom na het openen aluminiumfolie aan op de rand van de pot. De spetters komen dan hierop. Haal de folie na het verven weg en doe de deksel op de pot.

Vergeet niet te roeren

We zien het zo vaak: verf die niet goed geroerd is. Veel doe-het-zelvers roeren wel voor gebruik, maar daarna niet meer. Om de consistentie van de verf goed te houden, is het aangeraden om ook tijdens het verven de pot af en toe om te roeren.

Roller in een plastic zak

Doe de verfroller na gebruik in een plastic zak. Sluit deze goed af en je kunt de roller de volgende dag opnieuw gebruiken.

Voor een vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier.