Houtverf klusadvies voor een succesvolle project

U wilt aan de slag met houtverf? De tips op deze pagina zorgen ervoor dat u de schilderklus gestructureerd en succesvol aanpakt!

  1. Maak een plan van aanpak met een overzicht van alles wat u nodig hebt. Dit "plan" kan in uw hoofd zitten, maar op papier zetten is misschien nog beter. Dan zult u niets vergeten.
  2. Overleg met Hout Coatings of een vakhandelaar. Leg uit wat u wilt gaan doen en beslis welke houtverf u gaat gebruiken. Laat u niet alleen door de prijs leiden. Kwaliteit lijkt in eerste instantie duurder, maar is op termijn kostenbesparend.
  3. Ga nooit zomaar verven. Beoordeel de ondergrond, verwijder afbladderende delen, reinig (ontvet) het hout met een speciale cleaner. Hiermee prepareert u het hout voor goede hechting en impregnatie.
  4. De schone en droge ondergrond schuurt u op. Afhankelijk van hout en de toestand van het hout heeft u zowel grof als minder grof schuurpapier nodig. Het gladde oppervlak biedt later een mooier resultaat en kunt u ook gemakkelijker schoon houden.
  5. Vervolgens brengt u een grondlaag of impregneer aan. Deze basisbescherming draagt ook bij aan een betere dekking als u reeds geverfd hout van een andere kleur wilt voorzien.
  6. Na droging van de grondverf brengt u de kleur op. Dat doet u in twee lagen. Proberen met één laag dekkend af te werken leidt vaak tot strepen en tranen. Tussen de twee verflagen schuurt u licht op voor de beste hechting tussen de lagen.
  7. Het is van belang om de gebruiksaanwijzing op de verfpotten nauwkeurig te volgen. Ook is er veel informatie over doe-het-zelf op internet. Hout Coatings informeert u natuurlijk over de juiste aanpak.

Op zoek naar de juiste houtverf? Kijk zeker eens in onze webshop!

Voor persoonlijk advies kunt u ons bellen op 06 - 26839279 of mailen via het contactformulier.