Een houten trap verven - Aan welke verf moet u denken?

Gaat u een houten trap verven, is het belangrijk dat u een sterke, slijtvaste verf kiest. En ook het oog wil wat. Een houten trap is een sierstuk in uw huis; zeker in geval van een half open-constructie vormt het een echte blikvanger.

Het mooi houden van een loopvlak stelt extreem hoge eisen aan de verf. Naast de gebruikelijke werking van het hout, onder invloed van temperatuur en vocht, is er sprake van een grote belasting van het oppervlak. Maar minstens zo belangrijk is dat het oppervlak stabiel blijft. U loopt dan geen kleine houtschilfers los waardoor het hout gevoeliger wordt voor vocht, schoonmaakmiddelen en de belasting door het belopen.

Waarmee slijtvast houten trap verven

Om het hout te beschermen en het oppervlak mooi te houden, dient de verf slijtvast en krasvast te zijn. Voor een goede kwaliteit zijn tests nodig in laboratoria die de oppervlaktebelasting nabootsen. Een verffabrikant die zijn klanten serieus neemt zorgt voor elke tests en laat de verf pas de fabriek verlaten als het product de belasting goed kan doorstaan.

Voor het houten trap verven bevelen wij daarom de producten van Jotun aan, deze producten zijn slijtvast en geven uw trap een mooi uitstraling. Jotun Trestjerner is minder milieubelastend dan andere verfsoorten en houdt uw hout in topconditie. Bovendien verkleurt de verf ook niet.

Niet alleen houtverf

U verduurzaamt met Jotun Trestjerner ook andere onderdelen van de trap. De opstaande delen, zijkanten en leuning worden zwaarder belast dan een houten wand, deur of kozijn. De verf is er in duizenden kleuren, dus u kunt geheel naar eigen smaak uw trap een fraai uiterlijk geven. Een uiterlijk dat slijt- en krasvast is, en weer vele jaren mee gaat. Het is overigens géén specifieke trapverf, maar een naadloze coating die binnen en buiten kan worden toegepast, op hout zowel als beton (dus ook op balkons en in de schuur of in een bedrijfsruimte).

De verf is na een uur stofdroog, vier uur overschilderbaar en na een dag of vier geheel doorgehard. Uiteraard kunt u de trap na 4 uurtjes voorzichtig weer belopen. Hoe langer u wacht hoe beter voor het eindeffect.

Voor een vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier.