Houten schuur verven en lang beschermen: onze tips

Uw houten schuur verven met kwalitatief hoogstaande verf levert een essentiële bijdrage tot het behoud van het bouwwerk.

Hout dat buiten staat is gevoeliger voor weersinvloeden dan hout dat omringd wordt door vier muren en een dak. De houten schuur verdient echter ook extra aandacht omdat het binnenklimaat er vochtiger is dan in een woning of kantoorgebouw. Dit ligt voor de hand door bijvoorbeeld de afwezigheid van verwarming, de halfopen bouw, de toevoer van vocht en vochtige lucht. Schimmelvorming en houtrot liggen op de loer. De gevolgen kunnen ernstig zijn en ertoe leiden dat het gebouw vervalt.

Houtverf brengt een beschermlaag aan die ervoor zorgt dat het bouwwerk lang mee gaat. Voor een duurzame bescherming van uw houten schuur kunt u het best kiezen voor de duurzame Jotun demidekk ultimate. Deze verf is niet onmiddellijk de goedkoopste, maar op termijn bent u beter af door de langdurige bescherming. U moet uw houten schuur immers minder vaak verven.

Houten schuur verven met Jotun

De houtverf van Jotun heeft als kenmerk dat ze elastisch blijft. Het product overbrugt bewegingen van het hout door krimp of uitzetting. Ook blijft het hout ademen. Dit zijn belangrijke voorwaarden in het voorkomen van schimmel en houtrot.

Veel mensen kiezen er helaas voor om alleen de buitenkant te schilderen. Echter, omdat een schuur vaak ook aan de binnenkant blootstaat aan de elementen, is het raadzaam ook daar te schilderen met Jotun Demidekk Ultimate. Interieur en exterieur zijn dan blijvend beschermd.

Twaalf jaar bescherming

Met het gebruik van de verven van Jotun kunt u onderhoudsintervallen van wel twaalf jaar bewerkstelligen. Bij Hout Coatings kunt u verblijvend informatie inwinnen voor een onderhoudsplan voor uw schuur of ander houten bouwwerk. De verfsystemen van Jotun zijn uitvoerbaar in zeer veel kleuren, wat een keuze naar individuele smaak mogelijk maakt. De houtbescherming is dan ook geen vervelende klus, maar een lust voor het oog.

Voor vrijblijvend advies belt u 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.