Verfadviezen voor uw houten huis

Hoe blijft een houten huis mooi? Een houten huis staat bloot aan weer en wind, zeker in de lage landen. Dit heeft voor een houten woning andere consequenties dan voor een traditioneel Hollands bakstenen huis. Het is zaak om hier vanaf het begin van doordrongen te zijn. Houtverf speelt hierbij een cruciale rol. Hout Coatings vertelt hoe.

Bent u een houten huis aan het bouwen, dan is het slim om al tijdens de bouw "mee te schilderen". Want juist dan kunt u overal goed bij. Daarnaast bespaart u veel geld om zelf het schilderwerk op u te nemen. Dit scheelt vaak duizenden euro's. Een houten huis verven is niet moeilijk. Zo bent u ook veel meer betrokken bij de bouw. Daarover gaan onderstaande artikelen.

Voor meer advies: bel Hout Coatings!

Een houten huis kopen betekent nadenken over de benodigde houtverf en het verven zelf. Bij de zogenaamde omgekeerde stapelbouw kan de buitenkant nagenoeg onderhoudsvrij zijn.

Een houten huis bouwen is een hele onderneming. U hebt een plan nodig en grond waarop het huis komt te staan. U hebt mensen nodig die uw plannen uitvoeren, u moet leidingen laten aanleggen. Vergeet hierbij de verf niet!

Houten huizen noemen we in Nederland vaak Finse houten huizen. Ze komen immers uit de Scandinavische landen. Er zijn verschillende bouwstijlen van houten huizen.

Wanneer kan je een houten huis buiten verven? Lees meer over de juiste timing voor het schilderen van uw houten huis en welke verf het beste is.

Waarom is Jotun Demidekk ideaal als verf voor houten huizen? We leggen uit wat de vele voordelen zijn van deze kwaliteitsverf uit Noorwegen.

Hebt u een huis met houten gevelbekleding, zorg dan zeker voor extra bescherming. Met houtverf van een topmerk als Jotun voorkomt u kostbare ingrepen en blijft uw huis tot wel twaalf jaar onderhoudsvrij.

U hebt een huis met ramen, deuren, luiken en kozijnen van nieuw hout? Wacht dan niet te lang met het aanbrengen van beschermende verf.

Tuinhout, zoals terrassen, trappen en vlonders, zijn meestal gemaakt van tropisch hardhout. Deze houtsoorten zijn bij de verwerking al zo behandeld dat ze langer mee moeten gaan. Is dat wel zo?

Houten woonboten: dat zijn speciale houten huizen. Lees hier alles over Hans Kok Woonboten. En welke rol onderhoud speelt.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of mail ons via het contactformulier