Houten huis bouwen? Denk ook aan de houtverf!

Een houten huis bouwen is een hele onderneming. In veel opzichten is het niet anders dan bij een huis uit steen of beton. Maar het materiaal verschilt. Hout stelt zijn eigen voorwaarden. Het is duurzaam, heeft een grote mechanische sterkte, en moet ook goed beschermd worden. Met houtverf!

Het eigen houten huis bouwen is een droom, het eigen houten huis nog mooier en het zelf bedachte en gebouwde huis is het best. De juiste verf levert een wezenlijke bijdrage aan de duurzaamheid van uw woning. Maar het slokt wel een belangrijk deel van uw bouw- en onderhoudsbudget op. De kosten van het onderhoud zijn hoger dan bij wie bouwt in beton of baksteen.

Houten huis bouwen

Voor u begint uw huis bij architectuur, de vorm, de indeling, de maten. Voor ons begint uw huis bij de verf. De houtverf is namelijk bepalend voor het voorkomen van mankementen aan uw houten huis. En houtverf is doorslaggevend in het aanzien van uw houten huis.

Gaat u zelf een houten huis bouwen, is het van belang u te informeren over de onderhoudskosten voor als het eenmaal klaar is. Hout vraagt een heel andere zorg dan u wellicht gewend bent, wanneer u eerst in een stenen huis woonde. We hebben het dan over verf, maar ook over reinigingsmiddelen voor hout. Niet alleen als het gaat om de keus van de juiste verf, maar ook prijstechnisch kan Hout Coatings u adviseren. U wilt immers een huis dat niet alleen mooi is, maar ook betaalbaar blijft.

Verf voor nieuwe houten huizen

Perfect voor na het houten huis bouwen is Jotun Demidekk Ultimate, de Noorse watergedragen, dekkende beits die de houtnerf zichtbaar laat. De houtverf is ook op steenachtige ondergronden toepasbaar in combinatiebouw. De elasticiteit – door de hybride van op water- en oliebasis – staat garant voor een blijvende dekking bij beweging van het hout.

Met het Jotun Multicolor System zijn duizenden kleurschakeringen mogelijk. De vaste stof en de kleurvaste pigmenten beschermen tegen UV-stralen. Jotun is oplosmiddelarm en dus minder milieubelastend.

Meer weten?

Te vaak is verf de sluitpost van de begroting. Helaas. Door op dit gebied de verkeerde beslissingen te nemen, kunt u later voor hoge kosten komen te staan. Wij zeggen bescheiden: kies eerst de houtverf, dan het houten huis. Wie pas over schilderen nadenkt nadat het huis is opgeleverd en niet goed is voorbereid, heeft wezenlijke stappen gemist. Hout Coatings gaat met u open en eerlijk in gesprek, zodat u achteraf niet voor kwalijke verrassingen komt te staan.

Voor advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier.