Houd uw houten gevelbekleding in vorm

Hebt u een huis met houten gevelbekleding, zorg dan zeker voor extra bescherming. Met houtverf van een topmerk als Jotun voorkomt u kostbare ingrepen en blijft uw huis tot wel twaalf jaar onderhoudsvrij.

Bomen worden niet geschilderd en kunnen desondanks honderden jaren oud worden. Misschien denkt u daarom dat hout geen verf nodig heeft. Maar er is een wezenlijk verschil: de houten gevel van uw huis staat niet meer met wortels in de grond en mist daardoor de bescherming van de natuur.

Daarnaast hebt u wellicht ook gehoord dat houtsoorten als ceder, lariks of hout behandeld onder hoge temperatuur geen beschermende verflaag nodig heeft. Dit is echter maar ten dele waar. De vervuilde lucht in ons deel van de wereld zorgt op termijn voor zwarte vlekken. Ook kunnen zich mossen ontwikkelen. Wat nu nog zo mooi is, kan er over enkele jaren allesbehalve aanlokkelijk uitzien.

Verfadvies houten gevelbekleding

Daarom raden wij aan om houten gevelbekleding zo snel mogelijk te behandelen met goede verf. Bedenk dat zich al na acht weken een dunne laag vergrijsd hout vormt aan het oppervlak als u dit niet doet.

Met houtverf van Jotun (of een ander aanbevolen topmerk) zorgt u ervoor dat de houten planken de juiste bescherming krijgen tegen weer en wind, tegen vrieskou en UV-straling. U wapent uw huis tegen calamiteiten.

Producten die wij in dit verband aanraden zijn Jotun Visir Oljegrunning klar (een kleurloze primer voor iedere houtsoort), Demidekk Oljetäckfärg (dekkende verf) en de vele varianten van Jotun Demidekk Ultimate. U vindt ze allemaal in onze webshop.

Wilt u weten welke verf het meest geschikt is voor uw woning of wilt u gewoon meer informatie, neem dan contact met ons op.