Houten deuren verven - Tips vor een mooi resultaat

Gaat u binnenkort uw houten deuren verven? Met de juiste houtverf wordt een gemakkelijke klus. Maar hoe kiest u deurverf?

Het is allereerst belangrijk om te weten van welk materiaal de deuren gemaakt zijn voordat u aan de klus gaat beginnen. Veel houten deuren, zeker in houten huizen, zijn van hardhout en door de beste timmerlieden met de beste machines vervaardigd. Zo’n deur en het hout staan op zichzelf. Daar hoeft niks aan worden toegevoegd, behalve enige zorg.

Deurverf die verduurzaamt

Voor de verduurzaming en het gemakkelijk schoonhouden raden we in veel gevallen de transparante Benar van Jotun aan. Dit is een transparante lak voor diverse soorten hardhout. De alkydhars dringt diep door in de poriën van het hout. Gaat u uw houten deuren verven dan is dit een ideale verf om te gebruiken.

De Benar-lak brengt een dunne film aan die water afstoot maar waterdamp tot een zeker niveau doorlaat. Het resultaat is een deur die niet schilfert of bladdert en er langdurig mooi uitziet. Deuren van ander materiaal vragen om een kleur. Ter accentuering of voor een zo goed mogelijke naadloze aansluiting bij de muur.

Oude houten deuren verven - advies op maat

Het verven van een oudere deur begint met het verwijderen van losse verfdelen, ontvetten en schuren. Een gladde ondergrond is ook essentieel als u deuren schildert. Verder is het mede afhankelijk van de houtsoort welke verf er het best opgezet kan worden. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat. Houd er verder rekening mee dat u de verf wellicht twee keer moet aanbrengen en tussentijds licht moet schuren. Bij oudere deuren kunnen ook reparaties nodig zijn.

Voor een persoonlijk advies voor het verven van deuren of een offerte kunt u ons bellen op 06 - 26839279 of u kunt contact opnemen via het contactformulier.