U gaat Hout Verven? Vraag altijd om verfadvies!

Gaat u hout verven? Dan is verfadvies essentieel voor uw houten huis of andere bouwproject. Bij Hout Coatings zijn we gespecialiseerd in houten huizen, houtbouw, houtverf en verfadvies.

Waarom verfadvies belangrijk is

Door verschillen in ondergrond en bouwstijl is een gedegen verfkeuze en een deskundige afweging belangrijk. Hout is kwetsbaar voor invloeden van buiten. Houtverf is een van de beste manier om hout langdurig te beschermen. Maar houtverf kiezen bepaalt veel. Door een onjuist verfsysteem te gebruiken kunnen op den duur grote problemen ontstaan. Barsten in de verf en een matige impregnatie geeft vocht vrijspel. De gevolgen: lelijk schilderwerk, houtrot en, minstens zo erg, kostbare onderhoudsreparaties.

Welke problemen voorkomt u met verfadvies?

Als u onze adviezen goed opvolgt, kunt u de volgende problemen voorkomen:

  • Slechte dekking
  • Vochtproblemen
  • Scheuren en barsten in het hout
  • Snel kleurverlies
  • Houtrot
  • Kostbare reparaties

Wie zijn wij?

Hout Coatings is al meer dan tien jaar een van de leidende online verfspecialisten. Wij leveren houtverf en beits voor houten woningen, Zweedse huizen, Finse blokhutten, houten chalets, houten garages, carports, schuttingen, tuinhout en nog veel meer.

Ook voordat Hout Coatings online actief werd, waren wij al professioneel bezig met het verduurzamen van hout. Het heeft ons geleerd welke producten echt goed zijn, en hoe een schilderklus moet worden aangepakt. Door de jaren heen hebben we zo tal van grote en kleine projecten begeleid. Kijk hier voor referenties.

Verfadvies met Scandinavische inspiratie

De merken waarvoor we kiezen, kenmerken zich door bewezen kwaliteit, technologische voorsprong en jaren ervaring. Van namen als Jotun, Drywood, Trestjerner en Uula kunt u op aan. We kunnen ze ook direct uit voorraad leveren.

In de Scandinavische landen is houtbouw een eeuwenoude traditie die nog altijd wordt voortgezet. De kennis over houtverf is er enorm. Bij Hout Coatings kiezen we veelal voor de hybride verf van het Noorse Jotun, die de beste bescherming biedt. Jotun heeft een buitengewoon veelzijdig assortiment houtverfproducten, allemaal getest onder de meest uiteenlopende weersomstandigheden. We kennen het bedrijf, want we zijn er zelf op bezoek geweest. Wat perfect is voor Noorse verhoudingen, is al helemaal geschikt voor Nederland!

Ook uit Nederland komt tegenwoordig bijzonder sterke houtverf en beits, bijvoorbeeld van het merk Drywood. In de bouwwereld is het al lang een begrip. Nu komt Drywood ook met succes naar de consument. Wij kennen hun producten intussen goed en zijn onder de indruk van de scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe adviseren wij over hout verven

Een belangrijk deel van wat we doen, bestaat uit adviseren. En dat doen we geheel gratis. Mail ons voor persoonlijk advies via het contactformulier of bel 06 - 47551826.

Bij ons verfadvies maken we onderscheid tussen buiten en binnen hout verven. Het buitenwerk staat aan zwaardere invloeden bloot dan het binnenwerk. Maar ook binnen heeft u te maken met temperatuurschommelingen en een wisselende vochtigheidsgraad. Vaak wordt ook vergeten dat het weer effect heeft op het binnenmilieu, ook al hebt u over uw interieur meer controle.

De verschillende ondergronden, de gewenste kleurstellingen, kamers op het noorden of het zuiden en het directe zonlicht zijn allemaal variaties die uw verfkeuze mede dienen te bepalen. Ook is het zinvol te weten of hout al eerder geschilderd is, en waarmee. Met die gegevens bij de hand kunnen wij u persoonlijk adviseren. En als u ook vertelt hoe groot het oppervlak is dat u wilt verven, berekenen wij voor u hoeveel het gaat kosten.

Onze goede raad kost niets

Te vaak zien we dat niet-vochtregulerende houtverf is toegepast op een houten huis. Het duurt dan amper een jaar of de eerste slechte plekken duiken op. Laat het niet zover komen! Even bellen of mailen met Hout Coatings kost niets en kan u behoeden voor grote fouten en hoge kosten.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.