Hans Kok Woonboten en Houtverf

Al veertig jaar is Hans Kok gespecialiseerd in de aankoop, verkoop en taxatie van woonboten. Kok mag zich de eerste officieel beëdigde woonbotentaxateur van Nederland noemen. Jon Kok is speciaal E.M.C.I. gecertificeerd als Makelaar/Taxateur in woonschepen en pleziervaartuigen. Het imago van het “drijvende huis” is de laatste decennia flink veranderd – en ten goede. Vroeger werden boten vaak bewoond door mensen die zich geen andere optrek konden veroorloven. Ook liet de onderhoudsstaat van de woonschepen te wensen over.

Onderhoud van een woonboot

Vandaag de dag hoeft niemand zich te schamen als hij op een woonboot woont. Integendeel, qua voorzieningen doen de moderne woonboten niet onder voor een gewoon huis. Er wordt nu vaak van watervilla's gesproken, en terecht. Wie eenmaal op een woonboot woont, wil meestal niet meer anders.

Hans Kok heeft die veranderingen van dichtbij meegemaakt. Als woonbotenmakelaar heeft hij een vergelijkbare rol als een makelaar in gewone huizen. Hij verleent ook vergelijkbare diensten. Er is echter een belangrijk verschil: Kok kent alle bijzondere kanten van het wonen op het water als geen ander. Onderhoud is daar een belangrijk onderdeel van. Een goed onderhouden oude boot is vaak beter dan een slecht onderhouden, relatief jonge boot, weet Hans Kok.

Een woonboot moet gemiddeld elke drie jaar geheel rondom worden geschilderd. Omdat hout op de meeste woonboten een belangrijk materiaal is, is de keuze van de juiste houtverf essentieel bij het schilderen van een woonboot. Woonboot onderhoud en dan in het bijzonder woonboot schilderen / verven is belangrijk. Vanzelfsprekend is ook Hout Coatings bereid om u als woonbootbewoner te adviseren.

Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier.