Vurenhout Verven / Beitsen - Dekkend

Vurenhout Dekkend BeitsenVurenhout beitsen kan met verschillende producten. In dit artikel vertellen wij u welke producten u het beste kunt gebruiken en hoe u het beste deze kunt toepassen. Vurenhout is een fijn product om mee te werken. Bovendien wordt het vaak gebruikt in de bouw en binnenshuis. Dit relatief goedkoop product komt meestal uit Scandinavië. Het is gemakkelijk te bewerken, relatief licht maar ook gemakkelijk te behandelen met een beits. Sterker nog het is erg belangrijk dat het hout goed beschermd wordt tegen de weersinvloeden. Het hout is onbehandeld erg vatbaar voor houtrot, schimmels en algen. Het is zaak dat u het hout zo snel mogelijk behandeld om de levensduur zoveel mogelijk te verlengen. De kleur van vurenhout is witachtig geel maar na blootstelling aan zon licht wordt het geelbruin. Wilt u deze verkleuring voorkomen dan is het zaak dat u het hout zo snel mogelijk behandeld. 

 

 

Aanbevolen producten voor het vurenhout beitsen

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Dekkend: is een uitstekende dekkende beits voor vurenhout beitsen. Deze beits is een watergedragen, schimmelwerend product die in alle RAL en NCS kleuren gemengd kan worden. Met de 2 in 1 beits is het niet nodig om een aparte impregneer te kopen, deze zit namelijk al in het product verwerkt. U kunt dus de 1e laag aanbrengen als een voorbehandeling en daarna het hout afwerken met 1 of 2 lagen.

 

 

Alternatieve productkeuze

Jotun Demidekk Ultimate Helmatt is een watergedragen dekkende beits en is een variant op de Demidekk ultimate. De Helmatt is een matte variant en is een dekkende beits die de houtstructuur accentueert. Deze beits is zeer elastisch en heeft een goed kleurbehoud. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat uw hout tot wel 12 jaar onderhoudsarm blijft. De Helmatt kan toegepast worden op verschillende constructies zoals dakgootconstructies, dakkapellen, overstekken, rabatdelen, houtskeletbouw en houtstapelbouw. Maar ook op steenachtige ondergronden kan dit product zonder problemen aangebracht worden. Een ander voordeel is dat dit product gemakkelijk te verwerken is zowel op vuren hout als op andere soorten hout.

 

Drywood Verf Voor Hout Master GL is een watergedragen, dekkend beits voor binnen en buiten. Deze glanzende en sneldrogende beits is een prima bescherming voor uw vurenhout. Het product wordt onder ander vaak gebruikt op houten geveltimmerwerken en op boeidelen, windveren, gootbetimmering, etc. Deze beits geeft een goede dekking, heeft een goede vulling en droogt zeer snel. Een ander voordeel is dat het. product dampopen, kleurvast en een goed glasbehoud heeft. 

 

 

Werkwijzer voor het vurenhout beitsen

U weet nu hoe belangrijk het beitsen van uw vurenhout is. De producten zijn gevonden en de kleur is bepaald. Maar hoe pakt u de klus aan en in welke volgorde kunt u dit het beste doen? Met de stappen hieronder helpen wij u een beetje op weg. De stappen zijn gebaseerd op de aanbevolen producten die hierboven beschreven staan. Zorg ervoor dat u altijd goed het datasheet leest. Hier staat namelijk alle informatie die u nodig heeft met betrekking tot werkwijze en droogtijden. Heeft u nog vragen dan kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact opnemen.  

 

schoonmaken van vurenhout1. Het schoonmaken van de ondergrond. Voordat u kunt beginnen met de andere stappen is het belangrijk dat het oppervlak goed schoongemaakt wordt. Gaat u bijvoorbeeld schuren voordat u schoonmaakt dan schuurt u al het vuil in het hout en zal de beits niet goed hechten. Borstel het oppervlak dus goed af. Is het hout zwaar vervuild en heeft u een schoonmaakmiddel nodig? Neemt u dan Jotun Kraftvask. Dit is een schoonmaakmiddel speciaal ontwikkeld voor hout en verwijderd onder andere roet, nicotine en vet. 

 

 

schuren van vurenhout2. Het schuren van het vurenhout. Nu het vurenhout mooi schoon is kunt u het gaan schuren. Gaat u nieuw hout schuren gebruik dan een schuurpapier met korrel 80 tot 120. Moet u oude beitslagen of roest verwijderen neemt u dan schuurpapier van korrel 60 tot 80. Wilt u een oude maar goede beitslaag opschuren kan kunt u het beste een fijnere korrel kiezen, kies hier dan schuurpapier met korrel 180 -220. Schuur altijd met de houtnerf mee. U kunt eventueel een schuurmachine gebruiken. Wilt u het liefste met de hand schuren dan kunt u het beste een schuurblokje gebruiken. Dat is een blokje waar u het schuurpapier omheen kunt vouwen, hierdoor kunt u beter de kracht verdelen over het oppervlak.

 

impregneren van vurenhout3. het impregneren van het hout. Heeft u te maken met nieuw hout dan is het een goed idee om het hout te impregneren. Hierdoor wordt het beter beschermt tegen vocht en algen. Kiest u voor de Inno Coatings houtbeits dan is het aanschaffen van een impregneermiddel niet nodig. U kunt eenvoudig 1 laag aanbrengen als voorbehandeling, daarna kunt u het hout afwerken met 1 of 2 lagen. Kiest u een Jotun product als eindproduct dan kunt u het hout het beste impregneren met Jotun Visir Oljegrunning. Dit product is een waterbestendige transparante primer voor buiten en heeft een speciale toevoeging om bescherming te bieden tegen houtrot en schimmels. De Visir bindt losse houtvezels en zorgt voor een goede ondergrond voor de beits die er overheen komt. Dit product kan worden toegepast op nieuw, verouderd of geïmpregneerd hout. De producten die niet van Jotun zijn hebben meestal al een impregneermiddel in het product zitten waardoor voor behandelen niet nodig is. Laat u informeren over welke producten het beste bij uw klus passen.

 

verven van vurenhout4. Het aanbrengen van de dekkende beits op het vurenhout. Het eventuele impregneermiddel is droog en u kunt gaan behandelen. Lees in het datasheet wat de droogtijden zijn per product, dit is belangrijk als u meerdere lagen aan wilt gaan brengen. Let op dat u de beits aanbrengt wanneer het weer geschikt is om te schilderen. Dat wil zeggen niet te vochtig en niet in de volle zon. Bij sommige producten kunt u tussen de lagen licht schuren, lees ook hier weer goed het datasheet.

 

Vurenhout dekkend beitsen

 

 

Populaire kleuren voor het vurenhout beitsen

Voor het beitsen van vuren hout kunt u zelf de kleuren uitzoeken die u graag wilt. De producten die vaak voor dit hout soort gebruikt worden zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren en NCS kleuren. U kunt voor kiezen om het hout dekkend te beitsen, semi transparant of transparant te beitsen. Let er wel op dat hoe minder kleur er in de beits zit hoe minder deze beschermt tegen UV straling. Hier onder ziet u een aantal populaire beits kleuren voor het beitsen van vuren hout. Op onze pagina over beitskleuren kunt u alle RAL kleuren en alle NCS kleuren vinden. 

             
RAL 8017   RAL 8019        

 

 

Bel gerust

Het beitsen van Vurenhout wordt vaak gedaan en is gemakkelijk zelf te doen. Vurenhout wordt vaak gebruikt bij huizen, schuttingen, en meubels. Er zijn vele mogelijkheden om Vurenhout te beitsen. Laat u van te voren goed informeren over de mogelijkheden van verschillende beitsen en kleuren.