Teak Verven / Beitsen - Dekkend

Teak Dekkend BeitsenTeak beitsen kan met verschillende producten. U kunt ervoor kiezen het Teakhout transparant te beitsen, maar u kunt het bijvoorbeeld ook dekkend beitsen. Teak is een erg populair houtsoort en wordt vaak gebruikt voor tuinmeubels. Reden hiervoor is dat het Teakhout erg weerbestendig is door de oliën in het hout. In dit artikel gaan we meer in op het dekkend beitsen van het Teak. Een goede voorbereiding is belangrijk, Teak kan soms nogal vettig en lastig te behandelen zijn. Is het Teak wat ouder en onbehandeld dan is het al wat gemakkelijker te behandelen. We vertellen u in dit artikel welke producten u het beste kunt gebruiken en welke stappen u moet doorlopen voordat u het Teak gaat beitsen.

 

Aanbevolen producten voor het Teak beitsen

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Dekkend: Deze beits is uitstekend geschikt voor het beitsen van uw teak hout. Deze beits geeft een dekkende, zijdeglans of mat afwerking en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Gaat u nieuw hout beitsen en gebruikt u dit product, dan is een apart impregneermiddel niet nodig. Deze zit al in het product verwerkt. U kunt alle RAL en NCS kleuren kiezen. De beits is schimmelwerend en watergedragen en zorgt voor een goede bescherming van uw hout.

 

 

jotun demidekk ultimate infinity details

 

Jotun Demidekk Infinity Details is een dekkende en watergedragen buitenbeits. Deze beits kan uw Teakhout in vele jaren beschermen en heeft lange onderhoudsintervallen. Deze versie van de Jotun Demidekk is geschikt voor het hout beitsen van ramen, deuren, kozijnen, dakgoten en andere objecten. Voor het dekkend beitsen van uw Teak is deze beits dus erg geschikt. U kunt met deze beits alle kanten op, u kunt kiezen uit alle RAL en NCS kleuren en heeft een mooie zachte zijdeglans afwerking

 

Drywood Poseidon ZG

 

Drywood Poseidon ZG is te gebruiken als een voor en aflak op diverse houtsoorten. Dit product heeft een zijdeglans afwerking en is gebaseerd op diverse watergedragen acrylaat- en alkydbindmiddelen. Dit breed inzetbaar product is ook verkrijgbaar in een hoogglans afwerking. Deze producten hebben beide uitstekende kenmerken zoals een hoge krasvastheid, duurzame elasticiteit en een uitstekend glansbehoud. Buiten een geringe milieubelasting is het product ook geurarm en niet ontvlambaar.

 

 

 

Werkwijzer voor het teak beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw Teak dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

schoonmaken van teakhout1. Schoonmaken van het teakhout. Voordat u het Teak kunt gaan beitsen is het belangrijk dat de ondergrond goed wordt schoongemaakt. Een prima product hiervoor is de Jotun kraftvask. Deze reiniger moet verdund worden voor gebruik. U moet het schoonmaakmiddel aanbrengen op een droog oppervlak en laat het product 3-5 minuten intrekken. Is het oppervlak erg vervuild dan kunt u ook nog het oppervlak extra borstelen. Op verticale oppervlakken werkt u van beneden naar boven, spoel daarna het oppervlak met ruim water af van boven naar beneden. Als het oppervlak is opgedroogd kunt u gaan beginnen met schuren.

 

schuren van teakhout2. Schuren van het teakhout. Nadat het Teak is schoongemaakt kunt u gaan beginnen met schuren. Sommige ondergronden zijn al eerder behandeld, maar het is soms moeilijk om te weten waarmee ze behandeld zijn. U kunt beginnen met het schuren van de ondergrond, als het schuurpapier na korte tijd dichtslibt dan is het Teak behandeld met een was. Is het Teakhout behandeld met een olie of helemaal niet behandeld dan komt er alleen stof van het oppervlak. U kunt het beste het hout schuren met een korrel 120 of lager. Gebruikt u een schuurmachine dan kunt u hier ook fijn schuurpapier opzetten. Voor grotere oppervlakken is het fijn om de schuurmachine te gebruiken, voor kleinere oppervlakken en hoekjes is het gemakkelijker om met de hand te schuren. Zorg ervoor dat u met de houtnerf mee schuurt en dat na het schuren het oppervlak helemaal stofvrij gemaakt wordt.

 

aanbrengen van grondverf op teakhout

3. Aanbrengen van grondverf. Gaat u dekkend beitsen dan is het belangrijk dat u een grondverf aanbrengt voordat u de beits aanbrengt. Kiest u voor de dekkende houtbeits van Inno Coatings dan is dit niet nodig en kunt u 1 laag aanbrengen als voorbehandeling. Kiest u voor Jotun beits dan kunt u Jotun Kvist en Sperregrunning hiervoor gebruiken. Wilt u liever afwerken met een product van Drywood kan kunt u kiezen voor de Drywood Poseidon Sealer of de Drywood Poseidon Primer.

 

 

aanbrengen van verf op teakhout4. Het beitsen van het Teakhout. U heeft ervoor gekozen om het oppervlak dekkend te beitsen. Hierdoor krijgt het oppervlak dus een hele nieuwe look en zult u de kleur van de ondergrond niet meer zien. Het oppervlak is nu schoon en helemaal egaal. U kunt nu de beits aanbrengen op het Teak. Breng de beits aan in de lengte richting van de nerf. Alle beitsen die hierboven vernoemd zijn kunnen aangebracht worden met een kwast of een roller. Aanbevolen wordt om 2 lagen beits aan te brengen. Lees het datasheet goed door i.v.m. de droogtijden, deze zijn belangrijk als u de 2e laag aan gaat brengen. Bent u buiten aan het hout beitsen, zorg er dan voor dat u niet in de volle zon staat te schilderen want dan droogt de beits te snel.

 

Teak Dekkend Beitsen

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen of hebt u vragen over het teak beitsen, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over hout beitsen, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.