Steigerhout Beitsen - Transparant

Steigerhout Transparant BeitsenSteigerhout beitsen is essentieel om langdurig te genieten van het hout. Hieronder vertellen we waaraan u moet denken. U leest welke producten we aanraden, en welke beitskleuren en uitstraling mogelijk zijn.

Steigerhout is een term die we veel horen, maar over wat het is, verschillen sommigen van mening. Voor de een is het een verzamelnaam voor diverse soorten naaldhout, zoals douglas, vuren en grenen. Voor de ander is het grofgezaagd vurenhout. U kunt steigerhout gebruiken voor het bouwen van bijvoorbeeld meubels, een veranda of een schutting. Maar wat als u klaar bent met bouwen? Dan is het wel zaak dat het hout goed beschermd wordt. Doet u dit niet dan gaat het hout aanzienlijk korter mee en zal het hout op den duur gaan rotten. Steigerhout kan je oliën, dekkend beitsen en transparant beitsen. Steigerhout dekkend beitsen komt het meest voor.

 

Aanbevolen producten voor steigerhout beitsen

 

 

Inno Coatings houtbeits 2 in 1 transparant: Deze transparante beits kan als voorbehandeling gebruikt worden maar ook als afwerking. Door de unieke samenstelling is het dus niet nodig om een apart impregneermiddel aan te schaffen. De beits kan zowel binnen als buiten gebruikt worden is vochtregulerend en geeft een zijdeglans afwerking. Wilt u weten of deze beits bij uw project past, neem dan vrijblijvend contact op met ons.

 

Een andere mogelijk is om steigerhout mee te beitsen is de Jotun Demidekk Terrasslasyr. Dit is een half dekkende beits op waterbasis. Vormt geen film en laat de houtstructuur zichtbaar, maar kan wel kleur en sfeer geven, dank zij de vele semi-transparante kleuren die voor dit product leverbaar zijn. Behalve duurzaamheid is snelle droging een grote troef. Een uur na het hout beitsen kan steigerhout met deze beits een regenbui trotseren. Terrasslasyr geeft al na één laag een mooi resultaat, wat het een zeer voordelige beits maakt in gebruik en dus erg geschikt voor het beitsen van steigerhout. Bevat bovendien componenten die schadelijk UV-licht blokkeren en schimmels weren. Gaat onder normale omstandigheden tot vier jaar mee

 

 

Werkwijzer voor het steigerhout beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw steigerhout kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het verven bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Laat nieuw geïmpregneerd steigerhout vier tot acht weken drogen voor u het gaat beitsen. Reinig het steigerhout grondig voordat u gaat beitsen. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld Jotun Kraftvask gebruiken. Voor sterke vervuiling is Jotun Terrassfix een optie. Zorg dat er van het schoonmaakmiddel niets achterblijft, dus goed dweilen, naspoelen met schoon water en laten drogen.

 

 

2. Het schuren van het steigerhout. Haal sporen van algen en mossen weg met water en een borstel. Steigerhout moet vooraf worden geschuurd. Voor nieuw hout is korrel 160 aangewezen, ouder hout kan met korrel 100 worden geschuurd. Voor een stoere, verweerde look is het mooi om de randen kaal te schuren. Verwijder oude beitslagen. Dit kan met grof schuurpapier.

 

 

3. Het impregneren van het steigerhout. Gebruikt u de houtbeits 2 in 1 van Inno Coatings dan hoeft u geen apart impregneermiddel aan te schaffen. U kunt de beits gewoon aanbrengen op het onbehandelde hout. Lees het datasheet voor de droogtijden en het aanbrengen van meerdere lagen.

 

 

4. Het aanbrengen van de beits op het steigerhout. Breng de beits in een of twee lagen aan, en beweeg mee in de richting van de nerf. Gebruik een roller voor het grote oppervlak en een kwast voor de randen en hoeken. Vermijd dikke lagen bij het hout beitsen: de beits moet in het steigerhout trekken. Blijft er toch beits "op liggen", haal dit dan weg met een droog stuk textiel.

 

Steigerhout beitsen

 

 

Populaire beitskleuren voor steigerhout beitsen

Bij het beitsen van steigerhout kunt u vele kleuren kiezen. U kunt zelfs kiezen of u een matte of zijdeglans afwerking wilt. We raden aan om voor steigerhouten veranda's, pergola's en schuttingen een kleur te kiezen die nauw aansluit bij de hoofdkleur van het huis. Voor de producten van Inno Coatings hebben wij een hele nieuwe kleurenkaart ontwikkeld met voorbeelden van transparante en dekkende kleuren. Hieronder ziet u een voorbeeld van de kleurenkaart. Voor de volledige kleuren kaart kunt u hier kijken: Inno Coatings Houtbeits Kleurenkaart. Wilt u een overzicht van al onze kleurkaarten, Kijk hier voor een overzicht van beits kleuren.

  

Bel gerust.

Wilt u meer informatie over steigerhout beitsen, of wilt u weten welke beits producten u moet kopen bel of mail ons dan. Hout Coatings geeft vrijblijvend advies over alle soorten beits, primers, reinigingsmiddelen en andere benodigdheden. Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Steigerhout beitsen via ons contactformulier