Steigerhout Verven / Beitsen - Dekkend

Steigerhout Dekkend BeitsenGaat u steigerhout beitsen, is het belangrijk de juiste producten te kiezen. Alleen dan kunt u langdurig genieten van het hout. Hieronder vertellen we waaraan u moet denken. U leest welke beits we aanraden, en welke beitskleuren er mogelijk zijn.

Onder steigerhout (een begrip dat ruim wordt uitgelegd) verstaan we meestal grofgezaagd vurenhout. We komen het tegen in de bouw, maar ook voor meubels, voor veranda's of een schutting. Zoals bij alle hout, moet ook steigerhout goed beschermd worden. Doet u dit niet dan gaat het hout niet lang mee en zal het gaan rotten. Steigerhout kan je oliën, dekkend beitsen en transparant beitsen. Hier hebben we het over steigerhout beitsen met een dekkende beits. Hier leest u meer over steigerhout beitsen - transparant.

 

Aanbevolen producten voor steigerhout beitsen

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Dekkend: Deze dekkende 2in1 beits kunt u gebruiken voor zowel het voorbehandelen van het hout als het afwerken. U kunt deze beits bestellen in een zijdeglans of matte afwerking. Deze watergedragen beits is te mengen in alle RAL en NCS kleuren. De beits vloeit mooi uit en geeft het steigerhout een goede dekking. U kunt de beits binnen en buiten gebruiken, het verbruik van deze beits is ongeveer 5-7m²/kg

 

Alternatieve productkeuze

Jotun Demidekk Oljetäckfärg: De dekkende beits is alleen buiten te gebruiken. Deze beits is vervaardigd op basis van alkydolie en verdunbaar met terpentine. Het is een veelzijdig product, want geschikt als primer, grondlak, voor- en aflak. Kortom: alles in een. Geeft een heel goede dekking en zuigt goed aan, met een rijke en diepe kleurkwaliteit. Omdat Oljetäckfärg bijzonder weer- en waterbestendig is de beits ideaal voor hout buiten. Hecht zeer goed op steigerhout. Steigerhout blijft na toepassing van deze beits tot vijf jaar onderhoudsarm. Ook de

Drywood Woodstain VV wordt vaak gebruikt. Deze hybride, zijdeglans dekkende beits van Nederlandse makelij is geheel op waterbasis en kan ook voor meubels worden gebruikt die binnen staan. Voorbehandeling met een primer is niet nodig. Drywood Woodstain VV is te verdunnen met water. Mooi resultaat verzekerd: deze dekkende beits accentueert de structuur van het hout. Droogt snel: overschilderen kan na twee uur en na 48 uur is het hout geheel droog.

 

 

Werkwijzer voor het steigerhout beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw steigerhout dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Steigerhout beitsen - Het voorbereiden. Maak het hout altijd grondig schoon. Gebruik water en sop om het hout goed schoon te maken, zorg ervoor dat u het hout goed afspoelt met voldoende water en laten drogen. Op nieuw hout ziet u soms zoutkristallen, te herkennen als een witte waas. Altijd wegborstelen voor het beitsen. Haal sporen van algen en mossen weg met water en een borstel. Pas geïmpregneerd steigerhout moet zes tot acht weken drogen voordat u het kunt beitsen.

 

2. Steigerhout beitsen - Het schuren. Werk scheuren, barsten en gaten weg met acrylaat- of polyurethaankit (gebruik in verband met de hechting van de beits geen silicone). Steigerhout moet vooraf worden geschuurd. Voor nieuw hout is korrel 160 aangewezen, ouder hout schuurt u met korrel 100. Verwijder eventuele oude beitslagen. Grof schuurpapier is meestal effectief. Bij hardnekkige oude beits kunt u een föhn of afbijtmiddel gebruiken. Is het steigerhout eerder behandeld met een product op basis van lijnzaadolie, schraap dan het hout helemaal kaal. Zo voorkomt u blaasjes.

 

3. Steigerhout beitsen - Het aanbrengen van de beits. Gebruikt u de door ons aanbevolen houtbeits 2 in 1 dan hoeft u geen apart impregneermiddel aan te schaffen. Door de beits 1 keer aan te brengen impregneert u het hout, daarna moet u het hout nog 1 of 2 keer afwerken. Lees voor de droogtijden het datasheet goed door. Voor optimale dekking adviseren we altijd minimaal twee lagen beits. Drie lagen geeft een nog duurzamer resultaat. Zorg voor een goede planning als u buiten steigerhout beitst. De ideale temperatuur is tussen 5 en 25 graden. Fel zonlicht moet u vermijden om blaren in natte beits te voorkomen. Lees goed alle informatie over de Inno Coatings 2in1 houtbeits op onze productpagina, hier vind u ook het datasheet van de beits.

Steigerhout Dekkend Beitsen

 

Populaire beitskleuren voor het steigerhout beitsen

Steigerhout dekkend beitsen kan in haast elke kleur. U kiest dus de uitstraling die u zelf wenst. Haast alle producten uit onze webshop zijn verkrijgbaar in alle RAL- en NCS-kleuren. Er zijn tevens kleurenkaarten specifiek voor de beitsen van Jotun en Drywood die we hierboven aanbevelen. Omdat steigerhout voor veel verschillende doelen wordt gebruikt, is het niet mogelijk een eenduidig advies te geven. Houd echter rekening met de kleuren in de omgeving. Kies voor harmonie of een sterk contrast. Hier vind u een overzicht van alle beits kleuren.Voor onze Inno producten hebben wij een hele nieuwe kleurenkaart ontwikkeld. De kleurenkaart kunt u hier vinden: Inno Coatings 2in1 Houtbeits Kleurenkaart. Hieronder vind u al een paar voorbeelden van de kleurenkaart.

Hier ziet u een aantal populaire kleuren uit de kleurenkaart van de 2in1 beits:

  

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over steigerhout dekkend beitsen of transparant beitsen, of hebt u een algemene vraag over beits, steigerhout of hout beitsen, bel of mail ons dan. Wij kunnen u voorzien van de juiste informatie en beits producten. Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw steigerhout beitsen via ons contactformulier