Red Cedar Beitsen - Transparant

Red Cedar beitsen is geen probleem maar u moet wel rekening houden met een aantal dingen. Het Red Cedar hout wordt erg beïnvloed door het weer en u kunt ervoor kiezen om het hout hiertegen te beschermen. Normaal zal het Red Cedar hout lichtelijk vergrijzen naarmate het wordt blootgesteld aan de weersinvloeden, soms gaat dit niet egaal en zullen er vlekken ontstaan op het hout. Wilt u dit voorkomen dan is het behandelen met een beits een goede optie. U zult hiermee ook de levensduur van het hout verlengen. De producten die hieronder vermeld staan zijn geschikt voor het hout beitsen van Red Cedar, het stappenplan vertelt u hoe u het beste te werk kunt gaan. 

 

Aanbevolen producten voor het Red Cedar beitsen

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Transparant is een watergedragen, dampopen transparante beits die het hout uitstekend beschermt. De beits geeft kleur aan het hout maar laat de ondergrond zichtbaar. Er zijn vele kleuren beschikbaar zoals alle RAL en NCS beits kleuren. U kunt kiezen uit een zijdeglans of een matte afwerking. Door de unieke samenstelling hoeft u geen apart impregneermiddel aan te schaffen en kunt u de houtbeits als voorbehandeling en als afwerking gebruiken.

 

 

Alternatieve productkeuze

Jotun Trebitt Oljebeis dringt diep door in het Red Cedar hout en heeft daardoor een goede hechting.
Jotun Trebitt Transparant kan toegepast worden op nieuw, voorheen gebeitst of geïmpregneerd Red Cedar hout en is uitstekend geschikt voor poreuze ondergronden of verweerde oppervlakken. De buitenbeits is door zijn samenstelling en hoge vaste stofgehalte zeer waterafstotend en geeft een effectieve bescherming tegen houtrot, schimmels en zwam.

Drywood Woodstain VV kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en is een watergedragen beits. Deze beits dringt diep door in het hout en beschermt het hout uitstekend, bovendien is de beits sneldrogend en zeer waterafstotend. Deze beits is uitstekend geschikt voor het beitsen van Red Cedar. Gebruikt u deze beits dan hoeft u van te voren niet te impregneren. Er zit namelijk al een impregneermiddel verwerkt in de beits. Het wordt aanbevolen om het Red Cedar hout met een kleur te behandelen. Een transparante beits zal niet tegen UV stralen beschermen en is alleen geschikt voor gebruik binnen.

 

Werkwijzer voor het Red Cedar beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw Red Cedar kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

schoonmaken van red cedar hout1. Red Cedar beitsen - Voorbereiden. Voordat u aan de slag gaat met hout beitsen moet het oppervlak goed schoon zijn. Heeft u te maken met nieuwe hout dan kunt u deze stap overslaan. U kunt hiervoor de Jotun Kraftvask gebruiken, deze moet u op een droog oppervlak, verdunt aanbrengen. Laat het product even intrekken. Als het oppervlak erg vervuild is dan kunt u nog met een harde borstel na borstelen. Nadat u dit gedaan hebt moet u het hout goed naspoelen met schoon water. De reden dat het hout schoon moet zijn voordat u gaat beitsen of schuren is dat de beits minder goed hecht als het hout vuil is. Ook als u gaat schuren en het Red Cedar hout is nog vuil dan is er de kans dat u het vuil in het hout schuurt waardoor de beits niet zal hechten.

 

schuren van red cedar hout2. Red Cedar beitsen - Schuren. Door het schuren maakt u het oppervlak helemaal vlak en dit resulteert weer in een mooi en strak eindresultaat. Als uw red ceder vergrijst is dan zou u dat eenmalig en met gepaste afstand kunnen schoonspuiten met de hoge druk. De grijze laag van het Red Cedar hout is een dode hoornlaag die verwijderd dient te worden als er geschilderd gaat worden. Op deze manier is dat prima te doen en gaat het sneller dan schuren. Als u toch moet schuren dan kunt u ervoor kiezen om de grotere oppervlakken machinaal te schuren. Hierna kunt u eventueel kleine hoekjes en oneffenheden met de hand schuren. De korrel kunt u kiezen aan de hand van dit overzicht:

Oude beits lagen verwijderen: 60 tot 80
Schuren van nieuw hout: 80 tot 120
Opschuren van bestaande beits lagen in redelijke staat: 120 tot 150
Opschuren van goede beits lagen: 180 tot 220
Opschuren tussen nieuwe beits lagen: 240 (meestal niet nodig)

Bent u klaar met schuren dan is het belangrijk dat het hout weer stofvrij gemaakt wordt.

 

impregneren an red cedar hout3. Red Cedar beitsen - Impregneren.

Wilt u de levensduur van het Red Cedar hout verlengen dan is het aan te raden om het hout te impregneren. Gebruikt u de houtbeits van Inno Coatings dan hoeft u geen apart impregneermiddel aan te schaffen. U kunt 1 laag beits aanbrengen als voorbehandeling en daarna het hout afwerken met 1 of 2 lagen. Gebruikt u een Jotun beits, behandel dan het hout met 1 laag Jotun Visir Oljegrunning en behandel de kopse kanten 3 tot 4 keer nat in nat. Nat in nat betekend dat u de volgende laag al aanbrengt terwijl de vorige laag nog niet helemaal droog is. De droogtijden van de Visir kunt u vinden in de datasheets van het product. Wilt u uw Red Cedar hout afwerken met een Drywood product dan is het niet nodig om te impregneren, hier zit namelijk het impregneermiddel al in verwerkt.

 

beitsen van red cedar hout4. Red Cedar beitsen - Beitsen

Na het voor behandelen kunt u gaan beitsen. Breng 2 tot 3 lagen aan op het hout. Let op hoe meer lagen u aanbrengt hoe dieper de kleur zal worden. Moet het hout nog gemonteerd worden dan is het aan te raden om de planken eerst 1 keer te behandelen voor montage. Hierdoor wordt het hout van alle kanten beschermt tegen vocht.

 

 

 

Populaire beitskleuren voor Red Cedar beitsen

Het beitsen van Red Cedar wordt vaak gedaan en er zijn vele verschillende manieren om dat te doen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor het dekkend beitsen van het hout. Hierdoor ziet u de ondergrond niet meer en krijgt het hout een nieuwe effen kleur. Denk bijvoorbeeld aan hout dat erg vergrijsd is en lelijk is geworden. Een andere mogelijkheid is om het hout semi-transparant te beitsen. Hierdoor krijgt het hout een nieuwe kleur maar blijft u de ondergrond nog wel zien. Door de pigmenten die in de beits zitten wordt het hout beschermd maar blijft de uitstraling van hout behouden. Er zijn vele kleuren mogelijk, bekijk hier het overzicht van alle beits kleuren. Hier vind u een overzicht met alle informatie over Red Cedar beitsen.

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van transparante kleuren die het meest gebruikt worden. 

red cedar beitsen

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen voor uw Red Cedar of hebt u vragen over het beitsen hiervan, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten beits, primers en schoonmaakmiddelen. Wij zullen u helpen met het vinden van de juiste producten en u vertellen hoe u deze producten het beste kunt gebruiken.