Red Cedar Verven / Beitsen - Dekkend

Red Cedar Dekkend BeitsenU wilt graag het Red Cedar beitsen van uw huis of terras? Met de producten die hieronder beschreven worden is het geen probleem. Red cedar hout is een populair houtsoort die vaak gebruikt wordt voor bekleding van huizen, terrassen of schuttingen. Red Cedar is een Noord Amerikaanse houtsoort, het hout is licht erg duurzaam en kan onbehandeld gebruikt worden.

Western Red Cedar staat bekend om de vele kleurvariaties die uiteenlopen van licht geelbruin, rozebruin en zalmkleurig naar chocoladebruin. In de tekening kunnen afwisselend lichte en donkere banen voorkomen. Door het gebruik buiten zal het Red Cedar hout snel gaan verkleuren en zal het er grijs uitzien. Wilt u dit voorkomen dan is Red Cedar transparant beitsen een optie. Is het hout al grijs geworden en wilt u het dekkend beitsen dan zal dit artikel u verder helpen.

 

Aanbevolen producten voor Red Cedar beitsen

 

Inno Coatings 2 in 1 Houtbeits Dekkend is een dekkende, watergedragen en dampopen beits. Met deze beits geeft u het hout een dekkende, effen kleur. U kunt kiezen uit vele beits kleuren zoals alle RAL en NCS kleuren. De beits geeft het hout een zijdeglans of een dekkende afwerking. Door de unieke samenstelling is de beits te gebruiken als voorbehandeling en ook als afwerking. Deze schimmelwerende beits is uitstekend geschikt voor het beitsen van uw Red Cedar.

 

 

Alternatieve Productkeuze

Jotun Visir Oljegrunning Klar is een waterbestendige transparante primer voor buiten met speciale toevoegingen om bescherming te bieden tegen houtrot en schimmels. Het product bindt losse houtvezels en zorgt voor een goede ondergrond. Wordt toegepast op nieuw, verouderd en onder druk geïmpregneerd hout. De bijzondere pigmentatie beschermt het Red Cedar houttegen schadelijke UV-licht en is kleurloos.
Wordt typisch toegepast als voorbehandeling in transparante en dekkende beits systemen. Kan dus gebeitst worden met de Jotun producten.

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg is een zeer elastische dekkende beits die uitstekend geschikt is voor Red Cedar beitsen. De beits is vochtregulerend en accentueert de houtnerf. Doordat het product zo elastisch en vochtregulerend is zijn er lange onderhoudsintervallen mogelijk en wordt het Red Cedar hout tot wel 12 jaar beschermt. De Ultimate wordt vaak gebruikt op dakgootconstructies, dakkapellen, overstekken, rabatdelen, houtskeletbouw en houtstapelbouw. Verkrijgbaar in vele verschillende beits kleuren volgens de NCS en RAL kleurenkaarten. Het is ook mogelijk om de matte variant te gebruiken: Jotun Demidekk Ultimate Helmatt.

 

Werkwijzer voor Red Cedar beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw Red Cedar dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

schoonmaken van red cedar1. Red Cedar beitsen - De voorbereiding. Verleng de levensduur van uw red cedar door het regelmatig te onderhouden en schoon te maken. Het vuil wat op het hout zit is meestal redelijk gemakkelijk te verwijderen met een goed schoonmaakmiddel. Ook als er eventueel schimmel of algen op het hout aanwezig zijn is dit meestal goed te verwijderen. Gebruikt hiervoor jotun kraftvask, dit is een krachtig reinigingsmiddel en is noodzakelijk als u het Red Cedar hout wilt gaan beitsen. Breng de kraftvask verdund aan op een droge ondergrond. Is er sprake van een hardnekkige vlek dan kunt u nog met een harde borstel na borstelen. Hierna goed afspoelen met schoon water.

 


schuren van red cedar hout2. Red Cedar beitsen - Het schuren. Red Cedar is erg geschikt om te behandelen, het is gemakkelijk om. Mee te werken en dus ook gemakkelijk om te schuren. Door de gelijkmatige structuur en de rechte draad zal de uiteindelijke beits ook gemakkelijk hechten. Afhankelijk van de staat van het hout kunt u de volgende korrel kiezen om te schuren:

Oude beits lagen verwijderen: 60 tot 80
Schuren van nieuw hout: 80 tot 120
Opschuren van bestaande beits lagen in redelijke staat: 120 tot 150
Opschuren van goede beits lagen: 180 tot 220
Opschuren tussen nieuwe beits lagen: 240 (meestal niet nodig)

U kunt kiezen om met de schuurmachine of met de hand te schuren. Moet er een groter oppervlak geschuurd worden dan is het aan te bevelen om een schuurmachine te gebruiken voor een strak eindresultaat.


impregneren van red cedar3. Red Cedar beitsen - Het impregneren. Het impregneren zorgt ervoor dat het Red Cedar houtmeer bestand is tegen water en meer wordt afgestoten zodat schimmels minder kans krijgen. Bovendien vermindert u het risico van houtrot aanzienlijk. Gebruikt u de beitsen van Inno Coatings dan hoeft u geen apart impregneermiddel aan te schaffen. U kunt dan 1 laag van de beits aanbrengen als voorbehandeling en daarna het hout afwerken met 1 of 2 lagen. Gebruikt u een Jotun product dan heeft u wel een impregneer nodig. U kunt het beste de Jotun Visir Oljegrunning voor gebruiken. Zorg bij het behandelen dat het hout met 2 lagen Visir wordt behandeld. Dit heeft met het doorbloeden van de ordekleurstof van het ceder te maken. Bij 2 lagen Visir kan dit geïsoleerd worden. De Visir kan met een kwast aangebracht worden. Als het impregneermiddel droog is en niet mee plakt kunt u beginnen met hout beitsen.

 


verven van Red Cedar4. Red Cedar beitsen - het beitsen

Ondanks de duurzaamheid van Western Red Cedar kan het verstandig zijn om Red Cedar te behandelen met een beits. Hierdoor wordt het hout beschermt maar blijft de houtnerf zichtbaar. Bij het hout beitsen blijft de ondergrond meer zichtbaar. Breng 2 lagen beits aan met een kwast of een roller. Houdt rekening met de droogtijden, deze staan vermeld in het datasheet van het product.

 

Red Cedar Dekkend Beitsen

 

 

 

Voorbeelden van Red Cedar beitsen

U gaat misschien zelf aan de slag met het beitsen van Red Cedar. Dan is het altijd fijn om ideeën en inspiratie op de doen. Hieronder ziet u voorbeelden van huizen waarvan het Red Cedar dekkend gebeitst is. Wilt u meer informatie of advies dan kunt u ons altijd bellen.

Red Cedar beitsen - Houten huis: Lees hier het volledig artikel over een huis met een Red Cedar houten gevelbekleding. Deze moest overgeschilderd worden nadat deze met een verkeerde soort beits was behandeld. Doordat het met de verkeerd beits was behandeld bleef er veel vuil achter op het hout en moest het vaak schoon gemaakt worden. Met het gebruik van de Jotun beits is het probleem opgelost en is het hout jarenlang beschermt. Klik op der link om het gehele project te lezen en kom erachter hoe het project is aangepakt.

 

 

Populaire kleuren voor Red Cedar Dekkend beitsen

Voor het beitsen van Red Cedar zijn er tal van mogelijkheden. Deze werkwijzer gaat vooral over dekkend beitsen maar er zijn ook mogelijkheden om het hout semi-transparant af te werken. Op deze manier blijft de ondergrond nog wel zichtbaar maar krijgt het hout wel een andere kleur. De beitsen die wij aan bevelen zijn ook nog eens te mengen in vele verschillende kleuren en waar de meesten gemengd kunnen worden in alle RAL en NCS kleuren. Sommige van de dekkende beitsen zijn te mengen in verschillende glansgraden zoals mat of zijdeglans. Wilt u een overzicht van alle mogelijkheden? Kijkt u dan op onze pagina met beits kleuren. Hieronder ziet u een aantal populaire beits kleuren die vaak worden gebruikt voor het dekkend beitsen. van Red Cedar.


             
RAL 3016
Koraal Rood
  RAL 3031
Orient Rood
  RAL 7015
Leisteen
  RAL 7016
Antraciet Grijs

 

 

Bel gerust

Het beitsen van uw huis of houten project kan veel werk zijn, en u wilt het liefst dit niet elk jaar moeten doen. Zorg er dus voor dat u het hout op de juiste manier wordt behandeld. Wij kunnen u helpen met het treffen van de juiste voorbereidingen en het kiezen van de juiste producten.