Lariks Beitsen - Transparant

Lariks Transparant BeitsenLariks beitsen wordt vaak gedaan en hierdoor krijgt het Lariks hout een mooie uitstraling en beschermt u het tegelijkertijd. Lariks hout heeft een hoge dichtheid en wordt daardoor vaak gebruikt in de bouw of voor meubels. Door de hoge dichtheid heeft het hout namelijk minder werking. Het hout is harshoudend en is hierdoor minder gevoelig voor houtrot en dergelijke. Een ander eigenschap is dat er wel noesten en kwasten voorkomen in het hout maar dit kan juist ook voor een mooie uitstraling zorgen. Door het hout te beitsen blijft u de ondergrond zien maar blijft het hout beschermt tegen de weersinvloeden. In dit artikel vertellen wij u hoe u het hout kunt beitsen. Op deze pagina kunt u meer lezen over Lariks beitsen - Dekkend.

 

Aanbevolen producten voor het Lariks beitsen

 

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Transparant: Met deze transparante 2 in 1 beits heeft u het hout een kleur maar blijft de ondergrond zichtbaar. Door de unieke samenstelling is de beits te gebruiken als voorbehandeling en als afwerking. De watergedragen, dampopen beits kan het hout zowel zijdeglans of dekkend afwerken. U kunt deze transparante beits in alle RAL en NCS beits kleuren kiezen. Wilt u het lariks. hout liever dekkend afwerken dan kunt u kiezen voor de 2 in 1 Houtbeits Dekkend.

 

jotun trebitt oljebeis

 

Jotun Trebitt Oljebeis Kan zowel gebruikt worden op nieuw Lariks hout maar ook op reeds behandeld hout. Deze beits dringt diep door in het hout en heeft daardoor een goede hechting. De Trebitt is terpentine verdunbaar en is impregnerend, schimmelwerend en vochtregulerend. De buitenbeits is door de speciale samenstelling en hoge vaste stofgehalte zeer waterafstotend en geeft een effectieve bescherming tegen houtrot, schimmels en zwam. Leverbaar in de kleuren volgens de Jotun transparant kleurenkaart maar is ook leverbaar in whitewash kleuren. Kiest u voor kleurloos dan moet u deze alleen voor binnen gebruiken.

 

drywood woodstain vv

 

Drywood Woodstain VV is een transparanter beits met een zijdeglans afwerking. De Woodstain kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en dringt diep door in het Lariks hout. Deze waterafstotende beits accentueert de houtnerf en is prima geschikt voor het beitsen van het lariks hout. De beits is volledig transparant en semi transparant leverbaar volgens alle bekende kleurenwaaiers: RAL, NCS, enz. Vanwege het ontbreken van pigmenten is de volledig transparante beits alleen geschikt voor toepassingen binnen. Woodstain wordt vaak gebruikt voor het beitsen van kozijnen, meubels, schuttingen e.d.

 

Lariks Transparant Beitsen

 

Stappenplan voor het Lariks beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw Lariks hout kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

Larikshout schoonmaken1. Lariks beitsen - Schoonmaken. Lariks is een populair type hout en wordt vaak gebruikt. Om het Lariks hout in goede staat te houden en het bestand te maken tegen weer en wind kunt u het behandelen met een beits. Maar voor u hiermee kunt beginnen is het schoonmaken erg belangrijk. Het hout moet ontvet worden zodat de eventuele beits goed kan hechten. U kunt het hout het beste schoonmaken met Jotun Kraftvask. Vooral groene aanslag en algen moeten goed verwijderd worden. Is het hout eerder behandeld geweest dan moet u de oude beitslaag verwijderen.

 


schuren van larikshout2. Lariks beitsen - Schuren. Zijn er na het schoonmaken nog vlekken te zien dan kunt u deze licht opschuren. Zitten er nog resten op van een oude beitslaag dan kunt u deze verwijderen door te schuren. Door te schuren krijgt u een strak en glad eindresultaat. Het is aan te bevelen om met een korrel 180 het hout op te schuren. Zijn er grote oneffenheden dan kunt u een grovere korrel kiezen. U kunt ervoor kiezen machinaal te schuren of met de hand te schuren. Als u met de hand schuurt is het aan te raden om een schuurblok te gebruiken. Op deze manier verdeelt u de kracht beter over het oppervlak en krijgt u een strak eindresultaat.

 


impregneren van Larikshout3. Lariks beitsen - Impregneren. Door onbehandeld en nieuw hout te impregneren beschermt u het nog beter tegen de weersinvloeden. Het impregneermiddel dringt dieper in het hout in en beschermt het hout van binnenuit. Gebruikt u een beits van Inno Coatings dan hoeft u geen apart impregneermiddel aan te schaffen. U kunt dan 1 laag beits aanbrengen als voorbehandeling en daarna afwerken met 1 of 2 lagen. Gaat u het hout uiteindelijk afwerken met een Jotun product dan kunt u het hout voorbehandelen met de Jotun Visir Oljegrunning. Het product moet aangebracht worden in de lengterichting van het hout. Zorg ervoor dat u de kopse kanten en zaagkanten verzadigd met 3 tot 4 behandelingen nat in nat. Wilt u liever het hout afwerken met een ander product dan Jotun, bijvoorbeeld Drywood, dan hoeft u het hout niet te impregneren. In de Drywood producten zit er namelijk al een impregneer in verwerkt. Neem vrijblijvend contact met ons op als u twijfelt over de werkwijze.

 


Larikshout beitsen4. Lariks beitsen - Beitsen  Als het impregneermiddel niet meer plakt kunt u beginnen met het aanbrengen van de beits. Deze brengt u aan in de lengte richting van het hout. U kunt dit doen met een kwast of met een roller als u grotere oppervlakken moet beitsen. Vermijd beitsen in de volle zon, dit kan namelijk blaasjes in de beits laag veroorzaken. Door het aanbrengen van meerdere lagen zal het hout beter beschermd worden, let wel dat hierdoor de kleur dieper zal worden. Lees goed het datasheet over de droogtijden van de beits.

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over het kopen van beits voor uw lariks hout of hebt u vragen over het beitsen hiervan, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten beits, primers en schoonmaakmiddelen en het op de juiste manier gebruiken van de beits producten.