Douglas Beitsen - Transparant

Douglas beitsenDouglas beitsen is een prima manier om deze houtsoort nog duurzamer te maken. U hebt de keuze tussen transparante en semi-transparante beits. We leggen op deze pagina de diverse mogelijkheden uit en vertellen waaraan u moet denken.

Douglas komt van de Douglasspar. We komen dit Douglas hout steeds meer tegen als bouwmateriaal. Zo zijn er houten gevels, houten schuttingen, houten veranda’s, houten schuurtjes en nog veel meer, allemaal van Douglas. Hoewel van zichzelf heel duurzaam, is Douglas onbehandeld laten niet verstandig. Vocht eist dan zijn tol met snelle slijtage tot gevolg. Wilt u Douglas verduurzamen is hout beitsen een slimme oplossing. De structuur en fijne contrasten van Douglas hout blijven zo mooi zichtbaar. 

 

 

Aanbevolen producten voor Douglas beitsen

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Semi-transparant: Met deze beits kunt u uw hout transparant afwerken. U brengt kleur aan op het hout maar de ondergrond blijft zichtbaar. Brengt u meerdere lagen moet u er rekening mee houden dat de kleur meer dominant wordt. Door de unieke samenstelling van deze beits is deze in alle RAL en NCS beits kleuren te mengen en hoeft u geen impregneermiddel aan te schaffen, deze zit namelijk al in het product verwerkt. U kunt de 2in1 Houtbeits kiezen in semi-transparant en transparant kleurloos. U heeft ook nog de keuze om zijdeglans of mat te kiezen. Kortom een product met vele mogelijkheden, een echte aanrader!

 

 

Alternatieve productkeuze

Jotun Trebitt Oljebeis: Deze zijdeglans beits is voor buiten, voor grof gezaagd, geperst en geïmpregneerd Douglas. Geeft een mooie glanslaag en langdurig kleurbehoud. UV-blockers beschermen tegen overdadig zonlicht. Ook algen, mossen en schimmel maken geen kans dank zij de schimmelwerende bestanddelen. Trebitt droogt sneller dan veel andere producten. Twee lagen Jotun Trebitt in combinatie met een primer zorgt ervoor dat uw Douglas hout tot acht jaar onderhoudsarm blijft.

Drywood Woodstain VV: Deze beits met een zijdeglans afwerking, op waterbasis. De impregnerende kwaliteiten zijn zo groot dat dit product als impregneermiddel én als afwerking wordt toegepast. Woodstain VV dringt diep door in het Douglas hout en stoot water af. Wel opletten: de transparante versie is niet geschikt voor buiten hout beitsen, de semi-transparante echter wel en deze is bovendien in diverse beitskleuren leverbaar.

 

Werkwijzer voor het Douglas beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw Douglas hout kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Belangrijk voor een goed eindresultaat bij buiten Douglas beitsen is dat de ondergrond droog, stof- en vetvrij is. Dit gaat meestal prima met water en sop. Ondergronden met schimmelgroei maakt u het best schoon met een schimmelwerend middel.

 

 

2. Het schuren van de ondergrond. Verwijder oude beits lagen op eerder behandeld Douglas hout voordat u gaat Douglas beitsen. Schuren met grove korrel is veilig en effectief. Soms is dit onvoldoende. Gebruik dan een verfföhn of afbijtmiddel. Vóór het beitsen van Douglas hout moet u altijd schuren. Wij adviseren korrel 100 tot 160 voor nieuw hout. Opruwen bevordert de hechting.

 

 

3. Het impregneren van het Douglas hout. Voor het Douglas beitsen moet u het nieuwe hout impregneren. Dit is absoluut nodig. U beschermt het hout op deze manier tegen vocht. Informeer bij de leverancier van het hout of dit al is gebeurd. Moet u nog impregneren, gebruik dan een impregneermiddel voor hout. Bij bij het gebruik van de Houtbeits 2 in 1 is het impregneermiddel al verwerkt in het product. U kunt dus het product gewoon aanbrengen op het schone en geschuurde hout. Voor droogtijden verwijzen wij u door naar het datasheet van de houtbeits.

 

 

4. Het aanbrengen van de beits op het hout. Het aantal benodigde beits lagen hangt van het product af. Breng echter altijd minimaal twee lagen aan voor grotere duurzaamheid. Kaal hout heeft een derde laag nodig. Gebruik rollers en kwasten speciaal ontwikkeld voor watergedragen producten. Ga geen houten huis beitsen in de felle zon of bij temperaturen boven 25 graden, en ook niet op dagen dat u regen kunt verwachten. Warmte en vocht zijn van invloed op het drogen van de beits.

 

douglas beitsen transparant

Voorbeelden van Douglas beitsen

Misschien staat u zelf op het punt om een Douglas houten project te starten. Voordat u aan de slag gaat met het project is het misschien een hulp voor u om te lezen over andere projecten die gebeitst zijn met een transparante beits. Hieronder ziet u een voorbeeld hiervan. Wilt u het gehele project lezen klikt u dan op de link.

 

Transparant Douglas beitsen

Transparant Douglas Beitsen - Loghouse: Een fantastisch project van een Douglas houten huis die gebeitst moest worden met een transparante beits. In deze project omschrijving kunt u lezen welke producten er gebruikt zijn en hoe het project is aangepakt. Laat u inspireren door de foto's en de kleuren die er gebruikt zijn. Wilt u meer weten over het beitsen van Douglas of de beits kleuren die gebruikt kunnen worden, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

douglas beitsen

Transparant Douglas Beitsen - Houten huis en stal: In dit project kunt u meer lezen over een houten huis en stal die gebeitst zijn met een Jotun product. De gebruikte kleur is Jotun 10006 Eiche en het resultaat is erg mooi geworden. U kunt hier de fotos zien en lezen hoe het project is aangepakt. Een groot voordeel van het product dat gebruikt is dat het geen apart impregneermiddel nodig heeft en direct op het hout aangebracht kan worden. Wilt u meer informatie over Douglas beitsen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Douglas beitsen

Transparant Douglas beitsen - Houten logwoning: Een heel interessant project waar een nieuwe woning in Polen geïmpregneerd en gebeitst moest worden. Er zijn in dit project verschillende producten gebruikt die nodig waren om het gewenste eindresultaat te bereiken. Lees meer over dit project en kom te weten hoe deze klus is aangepakt, welke producten er zijn gebruikt en welke kleuren er zijn gekozen. 

 

 

 

Populaire kleuren voor Douglas beitsen

Douglas hout kan in alle mogelijke kleuren worden gebeitst: u hebt de uitstraling zelf in de hand. Gaat u semi-transparant beitsen blijft de houtnerf zichtbaar, maar krijgt het hout wel een kleur. Deze kleur komt tot stand door kleurpigmenten en zijn belangrijk voor het beschermen van het hout. Kiest u voor een kleurloos transparante afwerking, waar dus geen pigmenten inzitten, dan biedt deze dus geen bescherming tegen UV straling. Onthoud dat de uiteindelijke kleur mede afhangt van de houtsoort, de toepassing en de laagdikte. Meer lagen geeft een diepere kleurervaring. Omdat al onze producten in zowel RAL- als NCS beits kleuren leverbaar zijn, kunt u kiezen wat u maar wilt. Voor de Inno Coatings 2in1 beits hebben wij een hele nieuwe kleurenkaart gemaakt. Deze kleurenkaart kunt u ook gebruiken als inspiratie. Kijk hier voor de volledige Inno Coatings houtbeits kleurenkaart.

 

Hier een aantal voorbeelden van kleuren die vaak gebruikt worden bij het hout beitsen van Douglas:

 

 

Bel gerust voor meer advies

Douglas hout beitsen is met de juiste producten goed te doen. Maar er komt toch altijd veel bij kijken. De juiste product keuze, de hoeveelheid liters, het voorbereiden van het hout en natuurlijk het onderhoud. Douglas hout is een van de meest gebruikte houtsoorten en is erg populair door de warme uitstraling. Door middel van de juiste beits kunt u het hout optimaal beschermen. Neemt u gerust contact met ons op dan helpen wij u met het kiezen van de juiste beits.