Bamboe Beitsen - Transparant

Bamboe transparant beitsenBamboe beitsen is iets wat steeds vaker gedaan wordt. In ons land is bamboe een lange tijd ondergewaardeerd geweest, maar wordt nu steeds vaker gebruikt. Het voordeel van bamboe is dat het vergeleken met hout meer milieuvriendelijk is omdat het snel groeit en omdat bamboe niet afsterft bij het oogsten. Bamboe wordt nu gezien als een alternatief voor hardhout en wordt al vaak gebruikt als dakbedekking en constructiemateriaal. Het wordt zelfs gebruikt voor kozijnen, trapdelen en terrasplanken. De levensduur van bamboe kan verlengd worden als u het bamboe behandeld met een beits. In dit artikel gaan we in op het transparant beitsen van bamboe. We vertellen welke producten u het beste kunt gebruiken en hoe u de klus het beste aanpakt. Wilt u liever het bamboe dekkend beitsen? lees dan meer in dit artikel over bamboe beitsen - Dekkend.

 

Aanbevolen producten voor het Bamboe beitsen

 

 

Inno Coatings 2 in 1 Houtbeits Transparant is een watergedragen transparante beits voor binnen en buiten gebruik. Met deze beits geeft u kleur aan het hout maar blijft de ondergrond zichtbaar. Deze schimmelwerende, dampopen beits is in vele beits kleuren te mengen. U kunt kiezen uit alle RAL en NCS beits kleuren. Ook kunt u kiezen of u een zijdeglans of een matte afwerking wilt. Door de unieke samenstelling kunt u de beits zowel als een voorbehandeling en als afwerking gebruiken. 

 

Jotun Trebitt Oljebeis

 

Jotun Trebitt Oljebeis geeft een effectieve bescherming tegen houtrot, schimmels en zwam en is een uitstekend product voor het beitsen van Bamboe. De Trebitt te gebruiken op nieuw materiaal of op materiaal welke voorheen is gebeitst of geïmpregneerd. Deze beits is volledig weer en UV bestendig en wordt vaak gebruikt op kozijnen, meubels, schuttingen, steigerhout. U kunt verschillende kleuren kiezen door middel van het Jotun kleurenkaart, de Trebitt is ook verkrijgbaar in whitewash kleuren.

 

jotun demidekk terrasslasyr

 

Jotun Demidekk Terasslasyr is een waterverdunbare transparante(semi dekkende) beits voor geïmpregneerd of reeds eerder behandeld Bamboe hout. Het product is waterafstotend, voorkomt scheuren in het Bamboe hout en bevat bestanddelen tegen de schadelijke effecten van UV licht, schimmels en houtrot. Wordt typisch aanbevolen voor terrasvloeren en schuttingen. Geeft een transparante(semi dekkende), niet filmvormende bescherming. Uitstekend geschikt voor het beitsen van Bamboe.

 

Stappenplan voor het Bamboe beitsen

 

De volgende stappen beschrijven hoe u uw Bamboe kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.


bamboe schoonmaken1. Bamboe beitsen - Het voorbereiden. Bamboe wordt voor vele verschillende dingen gebruikt zoals terrassen of een hekwerk in de tuin. Bamboe is een zeer milieuvriendelijke keuze maar moet wel behandeld worden met een beits. Voordat u daarmee kunt beginnen moet het bamboe goed voorbereidt worden door het goed schoon te maken want ook op bamboe kan er aanslag komen. Een prima middel hiervoor is Jotun Kraftvask. Dit is een krachtig schoonmaakmiddel die schimmels, vet, olie en roet verwijdert. Het product moet verdund aangebracht worden op een droog oppervlak. U kunt nu het oppervlak borstelen met een harde borstel of bezem. Hierna goed naspoelen met schoon water. Lees voor gebruik het datasheet.

 

bamboe schuren2. Bamboe beitsen - Het schuren. Na het schoonmaken van het bamboe is het belangrijk dat het oppervlakte geschuurd wordt. Het is belangrijk om het in deze volgorde te doen anders kunt u vuil in het hout schuren en zal een beits minder goed of zelfs niet hechten. Gaat u een groter oppervlak schuren, bijvoorbeeld een vloer of een terras dan is het aan te raden om machinaal te schuren. Bij vloeren is het vaak zo dat na een aantal jaar gebruik er 0,5 mm van het bamboe geschuurd moet worden, waarna deze behandeld wordt met een beits. Gaat u kleinere oppervlakken schuren bijvoorbeeld meubels of tafel dan kunt u met de hand schuren. Gebruik hiervoor een fijnere korrel.

 

bamboe beitsen3. Bamboe beitsen - Het beitsen. Om het vergrijzen tegen te gaan moet bamboe eigenlijk gelijk behandeld worden bij installatie, dit helpt ook tegen het scheuren van bamboe. Om het bamboe goed te beschermen kunt een van de bovenstaande producten gebruiken. Deze beitsen kunnen direct op het bamboe oppervlak aangebracht worden maar moet ook aan de uiteinden (knopen) van het bamboe worden aangebracht. Hierdoor creëert u een afdichting en kan het bamboe geen vocht meer opnemen en zal er een betere bescherming ontstaan. Wij raden u aan om totaal 2 lagen aan te brengen. Lees de datasheets van de producten om meer te lezen over de droogtijden van de producten.

Bamboe Transparant Beitsen

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen voor uw bamboe of hebt u vragen over bamboe beitsen, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten beits, primers en schoonmaakmiddelen. Ook kunnen we u vertellen hoe u met deze producten het kunt hout beitsen.