Bamboe Verven / Beitsen - Dekkend

Bamboo dekkend beitsenBamboe beitsen kunt u doen met het juiste beits product. Hierdoor verlengd u niet alleen de levensduur maar kunt u het bamboe ook de kleur geven die u zelf wilt. Bamboe is een van de snelst groeiende planten en is dus meer milieuvriendelijk dan bijvoorbeeld hardhout. Tegenwoordig worden bouwconstructies, kozijnen en terrasplanken van bamboe gemaakt en wint het aan populariteit in ons land. Het wordt zelfs al als een vervanger van hardhout gezien omdat het bamboe onder hoge druk en temperatuur samen kan worden geperst en dus erg hard wordt. In dit artikel gaan we in op het dekkend beitsen van bamboe, we vertellen u welke producten u kunt gebruiken en hoe u het beste te werk kunt gaan. 

 

Stappenplan voor bamboe beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw Bamboe dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.


bamboe schoonmaken1. Bamboe beitsen - Het voorbereiden

Voordat u met de beitsklus kan gaan beginnen is het belangrijk dat u de ondergrond goed schoonmaakt en schuurt. Zit er eventueel nog een oude beitslaag op dan kunt u alle loszittende stukken beits afsteken met een plamuurmes. Hierna kunt u beginnen met het schoonmaken van de ondergrond. Het is zaak dat alles eerst wordt ontvet en schoongemaakt voordat u gaat schuren. Voor het schoonmaken van de ondergrond kunt u het beste de jotun kraftvask gebruiken. Deze moet verdund aangebracht worden op een droge ondergrond. Daarna moet u het oppervlak naspoelen met water.


Bamboe schuren2. Bamboe beitsen - Het schuren

Nu het oppervlak schoon is kunt u beginnen met schuren. Gebruik voor een groter oppervlak een schuurmachine zodat het egaal wordt over het gehele oppervlak. Voor het licht opschuren van het bamboe kunt u kiezen voor een fijnere korrel schuurpapier. Zijn er toch nog hardnekkige vlekken aanwezig of een oude beitslaag die verwijdert moet worden dan kunt u kiezen voor een grovere korrel. Voor het kiezen van de juiste korrel kunt u het volgende lijstje aanhouden.

Oude beits lagen of roest verwijderen: 60-80
Schuren van nieuw hout: 80-120
Opschuren van bestaande beits lagen in redelijke staat: 120-150
Opschuren van goede beits lagen: 180-220
Opschuren tussen nieuwe beits lagen: 240 (meestal niet nodig)


bamboe verven3. Bamboe beitsen - Het beitsen

Na het schuren is het belangrijk dat het oppervlak weer goed schoon en stofvrij gemaakt wordt. Als het goed is heeft u nu een schoon, egaal en strak oppervlak welke klaar is om gebeitst te worden. Wij raden u aan om 2 lagen aan te brengen zodat het bamboe goed beschermd wordt. Breng de beits aan in de lengte richting van het bamboe en zorg ervoor dat de uiteinden goed worden behandeld zodat er geen vocht meer in kan komen.

 

 

Bamboe dekkend beitsen

 

 

Aanbevolen producten voor bamboe beitsen

 

 

Inno Coatings 2 in 1 beits Dekkend is een dekkende beits die schimmelwerend en dampopen is. U kunt deze beits in vele beits kleuren laten mengen zoals alle RAL en NCS kleuren. De beits kan voor vele verschillende houtsoorten gebruikt worden en is uitstekend geschikt voor het beitsen van Bamboe. Het is mogelijk om te kiezen uit een zijdeglans of een matte afwerking. 

 

 

Jotun Demidekk Ultimate

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg is een zeer goed dekkende beits voor buiten die de houtnerf accentueert. Deze beits is erg elastisch en kan dus met het hout meebewegen als het uitzet en weer krimpt. Door de beschermlaag en de elasticiteit blijft het houtwerk tot wel 12 jaar onderhoudsarm. De buitenbeits droogt snel en is uitstekend geschikt voor het beitsen van bamboe. U kunt deze beits laten mengen in vele verschillende beitskleuren volgens de RAL en NCS kleurenkaarten. De Demidekk Ultimate wordt vaak gebruikt voor het hout beitsen van bijvoorbeeld: kozijnen, meubels, schuttingen en steigerhout

 

Drywood verf voor hout master

 

Drywood verf voor hout Master GL biedt een uitstekende bescherming voor uw hout voor zowel binnen als buiten. De Master is geschikt voor nieuw Bamboe hout en voor reeds behandeld Bamboe hout en zorgt voor een goede dekking. De beits heeft een glanzende afwerking, goede vulling en is zeer snel droog. Bovendien is de master is dampopen en is zeer elastisch. Kleurvast en glansbehoud. Ook deze beits kan gemengd worden in vele beits-kleuren volgend de NCS en RAL kleurenkaarten.

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen voor uw bamboe of hebt u vragen over het hout beitsen van bamboe, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten beits, primers en schoonmaakmiddelen. Ook kunnen we u vertellen hoe u het beste de beits producten kunt gebruiken.