Vurenhout Behandelen

Wilt u vurenhout behandelen, dan kunt u kiezen uit verschillende methoden: beitsen, dekkend beitsen of oliën. Op deze pagina vergelijken we de drie populairste manieren methodes om vurenhout te verduurzamen.

Vurenhout is een dennensoort die vrij licht van kleur is. Laat u vuren onbehandeld, heeft het hout een beperkte levensduur. Denk aan ongeveer tien jaar. Hebt u nieuw hout, wacht dan niet met behandelen. Door vurenhout te beitsen of te oliën en het onderhoud geregeld te herhalen, kan het tientallen jaren mee en blijft het er al die tijd mooi uitzien.

Vurenhout oliën: herhaal elke 2-3 jaar

Vurenhout oliën zorgt ervoor dat de natuurlijke uitstraling bewaard blijft. U moet het wel elke twee tot drie jaar herhalen. Hiervoor gebruikt u een houtolie. Een product dat wij van harte aanbevelen is Jotun Treolje V. Dit is een niet-filmvormende olie die het hout beschermt tegen vergrijzing en indringend vocht. Vurenhout krijgt hierdoor een mooie matte uitstraling. Het hout lijkt haast onbehandeld. Vooraf impregneren is bij vurenhout oliën niet per se nodig, maar leidt vaak wel tot een beter en duurzamer resultaat.

Vurenhout beitsen: prima bescherming

Vurenhout beitsen met een semi-transparante houtbeits geeft zes tot acht jaar bescherming tegen UV-licht, vocht, extreme weersomstandigheden, schimmels en insecten. Zoekt u een semi-transparante, matte beits voor vurenhout, raden we Jotun Demidekk Terrasslasyr aan. Hebt u liever een zijdeglans, afwerking maakt u met Jotun Demidekk Strukturlasyr een goede keuze. Deze beits is ontwikkeld voor buitengebruik en bevat UV-blockers die het zonlicht filteren. Het vergrijzen wordt zo krachtig afgeremd en u hebt lang plezier van uw hout.

Vurenhout dekkend beitsen is het best

Vurenhout dekkend beitsen met dekkende beits geeft de beste bescherming aan het hout. Dekkende beits is wat duurder in aanschaf, maar gaat langer mee dan andere producten. Dit komt door de grote hoeveelheid kleurpigmenten. Die zorgen ervoor dat het hout moeilijker bereikbaar wordt voor tal van schadelijke effecten. De klassieke zijdeglans dekkende beits Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg hoeft maar elke 10-12 jaar overgebeitst te worden. Vindt u een matte afwerking mooier, is er met Jotun Demidekk Ultimate Helmatt een uitstekend alternatief.

Vurenhout impregneren

Houtverf of beits bestellen?

Vurenhout impregneren is een basismethode om schimmels en houtrot van binnenuit op afstand te houden. In veel gevallen wordt vurenhout door de leverancier kant-en-klaar geïmpregneerd geleverd. Zelf doen kan ook met Jotun Visir Oljegrunning Klar. Dit hoogwaardige impregneermiddel bindt losse houtvezels en maakt het hout weerbaar tegen vocht. De ideale voorbereiding voor verdere behandeling.

Meer weten over vurenhout?

Problemen voorkomen doet u door Hout Coatings te bellen. Wij adviseren u graag over de juiste producten voor vurenhout en de beste werkwijze bij het verduurzamen van vuren en talloze andere houtsoorten.

Voor vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.