Vurenhout beitsen - Veel gestelde vragen

vurenhout beitsenVurenhout beitsen wordt vaak gedaan en is met de juiste producten geen probleem. Maar wat zijn de juiste producten en hoe pak je het beste zo'n klus aan? Wij krijgen dagelijks vele vragen over het beitsen van vurenhout. De meest gestelder vragen hebben wij hier voor u op een rijtje gezet. Zit uw vraag er niet tussen dan kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Kan ik Vurenhout binnen beitsen?

Vurenhout kan zowel binnen als buiten gebeitst worden. Een semi-transparante beits wordt vaak gebruikt voor het binnen beitsen. Maar met een semi-transparante beits blijft de ondergrond zichtbaar, en u kunt de beits in vele transparante kleuren kiezen. Met een dekkende beits daarentegen blijft de ondergrond niet zichtbaar en dekt u het hout helemaal af met een nieuwe kleur. Dit geeft een uitstekende bescherming buiten maar is voor binnen niet nodig. Alle dekkende kleuren kunnen ook in een semi-transparante kleur gemengd worden.

 

Kan ik Geïmpregneerd vurenhout beitsen?

Vurenhout wordt vaak vanuit de leverancier al voorbehandeld of geïmpregneerd. Het is een goed idee om het hout hierna nog extra te behandelen met een semi-transparante of dekkende beits. Wordt dit niet gedaan dan zal het hout vergrijzen en minder lang meegaan. Onze producten kunnen prima aangebracht worden op geïmpregneerd vurenhout. De keuze is aan u of u voor een semi-transparante of een dekkende beits kiest. Wilt u graag meer weten over de verschillende mogelijkheden, neemt u dan contact met ons op.

 

Kan ik mijn Vurenhouten trap beitsen?

U wilt uw vurenhouten trap beitsen? Dat kan met de juiste producten en de juiste voorbereiding. Een gebruikte trap moet goed schoongemaakt worden en daarna geschuurd worden. In deze volgorde anders schuurt u al het vuil in het hout. Heeft u een hele nieuwe trap dan is het een goed idee om deze even licht te schuren. Hierna kan de trap voorbehandeld worden met een primer. Na de primer is het belangrijk dat de trap wordt afgewerkt met een slijtvaste vloerverf. Aangezien een trap vaak belopen wordt is het belangrijk dat er een goede slijtvaste verf wordt gebruikt. Een vaak gebruikte verf hier voor is de trestjerner vloerverf. Wilt u de trap beitsen met een semi-transparante beits dan kunt u kiezen voor de Jotun terrasslasyr.

 

Moet ik Vurenhout beitsen of lakken?

Een van de vragen die wij vaak gesteld krijgen is of vurenhout het beste gebeitst of gelakt kan worden. 9 van de 10 keer wordt vurenhout gebeitst. Dit omdat een goede beits met het hout mee kan bewegen als het hout uitzet of krimpt. Een lak is vaak een harde en dekkende bescherming. Dat wil dus zeggen dat het hout niet kan ademen, waar een beits meer ademend en vochtregulerend is. Met een beits kunt u bovendien kiezen of deze semi-transparant of dekkend moet zijn. Kortom het wordt aanbevolen om vurenhout te beitsen in plaats van lakken. Wilt u meer weten over het beitsen van vurenhout, leest u dan onze werkwijzer over vurenhout dekkend beitsen of vurenhout transparant beitsen.

 

 

Bel gerust

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen of wilt u meer weten over Vurenhout beitsen, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten beits, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies: 06-47551826. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.