Tuinhuis beitsen - Veel gestelde vragen

tuinhuis beitsenEen tuinhuis beitsen kan een aardige klus zijn. Meestal moet het hout voorbereidt worden of in sommige gevallen zelf gerepareerd worden. Hierna kan het hout pas gebeitst worden met een semi-transparante of dekkende beits. U kunt zich misschien voorstellen dat wij veel vragen krijgen over welke beits het beste gebruikt kan worden. Hieronder hebben wij de meest voorkomende vragen verzameld voor u. Staat uw vraag er niet tussen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Wat is de beste beits voor een tuinhuis?

De beste beits voor uw tuinhuis hangt ook een beetje af van het gewenste eindresultaat want er zijn verschillende mogelijkheden. Voorop staat dat de beits: vochtregulerend, uv-bestendig en weerbestendig moet zijn. Het hout wat onder de beits laag zit moet niet 100% afgesloten zijn want dan kan het hout niet ademen. Bovendien krijgt het hout van een tuinhuis aardig wat te verduren als het gaat om vocht, kou, droogte en warmte. Dus een beits moet ook elastisch zijn zodat deze met het hout kan uitzetten en krimpen. De beitsen in ons assortiment zijn van hoge kwaliteit en zijn uiterst geschikt voor het beitsen van een tuinhuis. Laat u adviseren welke kleur en uitstraling het beste bij het gewenste eindresultaat past.

 

Kan ik een geïmpregneerd tuinhuis beitsen?

Een tuinhuis wordt meestel geïmpregneerd afgeleverd door de leverancier en kan hierna gewoon gebeitst worden. U kunt dan kiezen uit verschillende mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om het tuinhuis dekkend te beitsen of semi-transparant te beitsen. Bij een semi-transparante afwerking zal de ondergrond nog te zien zijn, waar bij een dekkende ondergrond de ondergrond niet meer zichtbaar is. Heeft het geïmpregneerde tuinhuis een tijd buiten gestaan en gaat u aan de gang met beitsen? Zorg er dan voor dat het hout goed schoon is. Lees eventueel onze werkwijzer over tuinhuis beitsen - transparant of tuinhuis beitsen - dekkend.

 

Moet ik een tuinhuis beitsen of impregneren?

Is het hout onbehandeld dan moet deze voorbehandeld worden met een impregneer. Doet u dit niet dan hebben vocht en schimmels vrij spel. Een uitstekend product om te impregneren is de Jotun visir. U kunt ook voor beitsproducten kiezen waar er al een impregneer verwerkt zit. Een product bijvoorbeeld als Inno Coatings 2in1 houtbeits is een dekkende of semi-transparante beits die het hout impregneert, beschermt en van een kleur voorziet. Let er wel op dat het hout schoon moet zijn voordat u aan de gang gaat het impregneren of beitsen.

 

Welke Dekkende beits voor een tuinhuis?

U wilt uw tuinhuis dekkend beitsen en dat is een goed idee. Een dekkende beits geeft een optimale bescherming aan het hout, is dampopen en kan met het hout meebewegen als het krimpt en weer uitzet. Een dekkende beits geeft het oppervlak een dekkende effen kleur en u kunt kiezen uit vele verschillende beits kleuren. Een aantal voorbeelden van dekkende beits voor tuinhuis:

 

Hoe beits ik een tuinhuis?

Het beitsen van een tuinhuis is prima zelf te doen, maar een goede voorbereiding is wel nodig. Wordt er niet goed genoeg voorbereidt of de verkeerde beits gekozen dan kan de beits in het ergste geval er weer vanaf komen. Dus een goede voorbereiding van het hout en een juiste product keuze zijn dus cruciaal. Nou heeft de voorbereiding ook te maken met het gewenste eindresultaat. Wilt u dat het een matte uitstraling krijgt of juist een glanzende. Of wilt u dat de ondergrond zichtbaar blijft of juist afgedekt wordt. Hoe u een tuinhuis moet beitsen kunnen we niet in 2 regels vertellen en hebben daarom een werkwijzer gemaakt waar beschreven wordt hoe u het beste de klus aan kunt pakken. U kunt de werkwijzers hier vinden:

 

BEL GERUST

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen of wilt u meer weten over een tuinhuis beitsen, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten beits, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies: 06-47551826. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.