Wat is schimmelwerende houtverf?

Schimmelwerende houtverf is een speciaal soort beits of verf met bestanddelen die schimmel, algen en mossen tegengaan. Gebruik ervan is vooral aangeraden voor hout dat blootstaat aan vocht, zoals houten gevelbekleding, kozijnen, deuren en tuinhout.

Waarom schimmelwerende houtverf

Er zijn vele soorten schimmels. Sommige zijn niet schadelijk en blijven aan de oppervlakte. Andere soorten voeden zich met cellulose en andere stoffen in hout. Dit kan leiden tot houtrot. Er zijn twee typen houtrot: bruinrot (waarbij het aangetaste hout donkerder is en verpoedert) en witrot (maakt het hout licht en vezelachtig). Houtrot tast de stevigheid van de constructie en moet daarom worden vermeden of hersteld. Blootstelling aan schimmels is niet alleen slecht voor hout. Ook voor onze gezondheid is het beter om schimmelvorming in huis te vermijden.

Schimmels gedijen in een vochtige omgeving. Door hout te behandelen met een schimmelwerende houtverf of beits voorkomt u dat het hout binnenin vochtig blijft en een voedingsbodem creëert voor schimmel.

Schimmelwerende houtverf

Onze keuzes voor schimmelwerende houtverf

Jotun Visir Oljegrunnning Klar is een waterresistent impregneermiddel dat we aanraden voor nieuw hout. Het heeft bestanddelen die de groei van schimmel effectief tegengaan. Visir Oljegrunning Klar kan ook op eerder behandeld houtwerk worden toegepast. Zorg dat het hout vooraf geschuurd is. Na de primer kunt u het hout afwerken met dekkende of semi-dekkende beits.

Jotun Demidekk Ultimate is een veelvuldig bekroonde productlijn van Jotun. De watergedragen, dekkende Demidekk-beitsen zijn allemaal schimmelwerend. Perfect voor een mooie afwerking. Met deze producten beschermt u uw houten huis jarenlang tegen schimmels.

Jotun Trebitt Oljebeis is een transparante 2-in-1-beits die beschermt tegen schimmelvorming. Met dit product kunt u zowel impregneren als lakken: het combineert beide eigenschappen. Trebitt is leverbaar in tal van kleuren.

Meer weten?

Hebt u vragen over deze producten of wilt u meer weten over schimmelwerende beits, houtverf of het behandelen van hout, neem dan gerust contact op.

Hout Coatings is al meer dan tien jaar dé online verfspecialist op het gebied van houtverf en beits. Onze webshop heeft een groot en gevarieerd assortiment met scherpe prijzen. Via de site geven we praktische tips en ondersteuning. Bel ons voor persoonlijk advies!