Wat is een Matte Houtverf

Matte houtverf kwamen we vroeger niet zo veel tegen. Tegenwoordig is een matte houtverf de oplossing voor wie een houten huis of project een tijdloze uitstraling wil geven. Maar welke matte beits / houtverf raden we aan? En hoe moet u die aanbrengen? Op deze pagina leest u er alles over! 


Waarom een matte houtverf?

Een matte houtverf geeft vaak een moderne en stijlvolle uitstraling aan uw hout. Het straalt een zekere rust en warmte uit. Mat verzacht het licht en geeft een zekere intimiteit en door het ontbreken van glans zijn oneffenheden minder zichtbaar.

Bedenken wel dat matte verf wat lastiger kan zijn om te reinigen dan zijdeglans. Voor een houten huis dat is behandeld met matte houtverf adviseren we daarom de gevel elk jaar te wassen. Dit kan met water en een reinigingsmiddel. Zo blijft uw mat geverfde huis lang mooi.

Hieronder ziet u drie voorbeelden van huizen geschilderd met matte houtverf. Foto's: Jotun Norway.

Matte houtverf


Onze keuze(s) voor een matte houtverf

Het zomaar kiezen van een matte houtverf is niet gemakkelijk. Vaak worden grote oppervlaktes behandeld. Onze keuze valt op:  

  • Jotun Demidekk Ultimate Helmatt is de matte beits voor houten gevels en constructies waarin veel hout verwerkt is. U kunt hierbij denken aan gevelbekleding, dakkapellen, dakgoten, overkappingen maar ook tuinmeubels en steigerhout. Elk denkbare kleur is denkbaar; het kleurenpalet bevat diepe kleuren, pasteltinten en alles ertussen (zie ook de RAL- en NCS-kleurenwaaiers).
  • Drywood Poseidon UV Mat. Een product van Drywood. Een matte aflak in het assortiment die veel wordt gebruikt op kaal en onbehandeld hout: 


Vrijblijvend advies

Bel voor houtverf en beits advies

Een matte houtverf geeft een tijdloze uitstraling en is toch trendy. Ze geven stijl en klasse, én duurzame bescherming. Welke kleur u kies is belangrijk. Dagelijks helpen we mensen met dergelijke keuzes.

Wilt u vrijblijvend advies kunt u ons bellen op +31 (0)6 47 55 18 26 of gebruik het contactformulier.