Wat is dekkende houtverf?

Dekkende houtverf is verf die de ondergrond helemaal bedekt met verf. Dit houdt in dat het hout de kleur van de verf heeft gekregen, en de oorspronkelijke houtkleur onzichtbaar is. Behalve dekkende houtverf is er transparante beits.

Waarom dekkende houtverf

Dekkende houtverf is vaak op waterbasis, eventueel met bindmiddelen zoals alkyd en acrylaat. Vaak wordt ook van dekkende beits gesproken. Meestal wordt hiermee hetzelfde bedoeld. Wie dekkend verft brengt een film aan op het hout. Deze beschermt tegen weersinvloeden, vocht en zonlicht. Goede kwaliteit dekkende houtverf laat waterdamp door, zodat vocht niet in het hout wordt opgesloten. Dit soort verf is zowel in zijdeglans als mat verkrijgbaar. Er bestaat ook dekkende hoogglansverf voor hout. Deze is heel gemakkelijk schoon te maken.

Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat dekkende houtverf vaak veel langer meegaat dan transparante beits. De dekkende houtverf van de Jotun Demidekk-lijn gaat bijvoorbeeld tot twaalf jaar mee, terwijl transparante beits vaak al na enkele jaren toe is aan een nieuwe laag.

Dekkende houtverf en beits

Onze keuzes voor dekkende houtverf

Er zijn veel soorten dekkende houtverf op de markt. Gaat u buiten schilderen, raden we aan enkel vochtregulerende of ademende houtverf te gebruiken. Welk product bij u past, hangt af van wat u wilt schilderen, en natuurlijk uw persoonlijke voorkeur. Toch een kleine selectie:

Bel voor persoonlijk advies

Hout Coatings is dé online verfspecialist op het gebied van dekkende houtverf, beits en impregneermiddelen. Onze webshop heeft een groot assortiment, scherp geprijsde dekkende houtverf.

Hebt u vragen over uw eigen verfklus of hulp nodig bij het vinden van de juiste producten, dan kunt u ons altijd bellen voor gratis, persoonlijk en vrijblijvend advies. E-mailen kan ook.