Steigerhout Dekkend Beitsen

Steigerhout dekkend beitsen met een dekkende beits stopt het natuurlijke vergrijzen van steigerhout. Hier vertellen we welke producten we aanraden voor het beitsen van steigerhout en waarop u moet letten.

Waarom steigerhout dekkend beitsen een ander effect geeft

Steigerhout dekkend beitsen geeft langdurige bescherming tegen schadelijke effecten van weer, wind en buitenlucht. Maar beitsen met dekkende beits is wel anders dan transparant beitsen. Dekkende beits halen de oorspronkelijke kleur weg. Wel blijft de houtstructuur mooi zichtbaar. Een mooi bijeffect is dat overbeitsen minder vaak nodig. De pigmenten zorgen ervoor dat dekkend gebeitst steigerhout tot soms twee keer zo lang meegaat als hout dat met (semi-) transparante beits is behandeld.

Steigerhout dekkend beitsen? Eerst goed reinigen!

Steigerhout staat veelal in de tuin. Dan maakt het kwetsbaar voor schimmels. Zit er bijvoorbeeld groene aanslag op het hout, is een algenverwijderaar noodzakelijk. Hars steekt u weg met een plamuurmes of thinner. Een schoonmaakmiddel dat er goed werkt op steigerhout is Jotun Kraftvask. Is de vervuiling heel erg, dan doet het superkrachtige Jotun Terrassfix wonderen. Wel vermijden als er alleen kleine vuiltjes zijn. Laat dit soort producten even inwerken, maar niet totdat ze opgedroogd zijn. Spoel na met schoon kraanwater.

Steigerhout impregneren voor het dekkend beitsen

Steigerhout bevindt zich meestal buiten en is daardoor erg gevoelig voor regen. Impregneren is dan essentieel. Een impregneermiddel dringt diep door in het hout en bindt de houtvezels, waardoor ze geen problemen krijgen met indringend vocht. Veel hout wordt geïmpregneerd verkocht. Is dit niet het geval en bent u van plan om met dekkende Jotun-beits af te werken, gebruik dan Jotun Visir Oljegrunning Klar. De kopse kanten moeten 3-4 keer nat in nat worden geïmpregneerd.

Waarmee steigerhout dekkend beisten

Houtverf of beits bestellen?

Kies bij beits voor de buitenlucht altijd een product dat elastisch is en damp doorlaat. Houd rekening met gevoeligheid voor zonlicht en let erop dat de beits beschermt tegen schimmels en insecten. Wij hebben uitstekende ervaringen met:

Onze werkwijzer steigerhout dekkend beitsen vertelt stap voor stap hoe u moet werken.

Meer weten over steigerhout?

Hout Coatings heeft jaren ervaring als leverancier van beits en andere producten om hout te beschermen. Wij adviseren u graag over de juiste producten voor steigerhout dekkend beitsen en de beste werkwijze.

Voor vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.