Steigerhout Beitsen: hoe en waarmee

Gaat u steigerhout beitsen met semi-transparante beits beschermt u niet alleen het hout tegen tal van schadelijke invloeden. U maakt het ook veel mooier. Steigerhout onbeschermd laten raden we af. Naaldhout zoals steigerhout heeft de neiging snel te vergrijzen, en dit effect remt u af met beitsen. Maar hoe doet u dat en waarmee?

Waarmee steigerhout beitsen

Onderstaande beitsen zijn op waterbasis en hebben een zijdeglans afwerking. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren. Wij werken er al jaren mee en raden ze van harte aan.

  • Jotun Trebitt Oljebeis is extreem duurzaam en gaat zes tot acht jaar mee. Het steigerhout wordt dus jarenlang onderhoudsvrij.
  • Een mat alternatief is Jotun Demidekk Terrasslasyr. Ook deze beits is heel populair. Deze heeft bovendien impregnerende eigenschappen.
  • Drywood Woodstain VV beschermt en verfraait niet alleen, deze beits impregneert ook. Gebruik buiten echter alleen de semi-transparante versie. De transparante Woodstain VV is voor binnen.

Hoe steigerhout beitsen

Dit zijn de voornaamste stappen:

  • Maak het hout grondig schoon.
  • Haal hars weg met thinner.
  • Schuur nieuw steigerhout op met korrel 160, anders korrel 100.
  • Impregneer als dit nog niet gebeurd is.
  • Werk af met twee tot drie lagen beits.

Onze werkwijzer steigerhout beitsen vertelt hoe u het beitsen aanpakt.

Steigerhout impregneren

Impregneren met Jotun Visir Oljegrunnig Klar maakt steigerhout beter bestand tegen houtrot en schimmel. Dit middel dringt diep door in de ondergrond en bindt losse houtvezels. Het is een geschikte primer of grondverf voor Jotun Demidekk Strukturlasyr.

Bedenk dat hout veelal geïmpregneerd wordt geleverd. Impregneren is dus alleen nodig wanneer dit niet bij de fabrikant is gebeurd. Ook als u Jotun Demidekk Terrasslasyr gebruikt, is impregneren overbodig, vanwege de impregnerende kwaliteiten van deze beits.

Onderhoud van steigerhout

Houtverf of beits bestellen?

Steigerhout beitsen is een prima oplossing voor het verduurzamen van hout, maar moet wel met enige regelmaat worden herhaald, afhankelijk van het product elke vijf tot acht jaar. Inspecteer het hout echter ook tussentijds en breng herstellingen aan als dat nodig is. Op die manier hebt u het langst plezier van al uw hout.

Meer weten over steigerhout?

Hout Coatings heeft jaren ervaring als leverancier van beits en andere producten om hout te beschermen. Wij adviseren u graag over de juiste producten voor steigerhout en de beste werkwijze.

Voor vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.