Red cedar onderhoud

red cedar beitsenRed cedar onderhoud staat niet hoog op de “to do-list” van veel mensen met een woning waarin cederhout is verwerkt. Western red cedar heeft immers de naam duurzaam te zijn. Dat klopt. Maar wie dit hout in topvorm houdt, verlengt de levensduur nóg verder. Tevens zorgt degelijk onderhoud er voor dat red cedar er mooi blijft uitzien.

Cederhout is beresterk. Dat is een van de redenen waarom het zo populair is als bouwmateriaal. Het krimpt en zwelt maar weinig. Dat maakt het bijna ongevoelig voor kou, warmte en vocht. Red cedar verdraagt dus meer weer en wind dan veel andere houtsoorten. Het kan ook op diverse manieren afgewerkt worden zonder dat de kwaliteit lijdt.

Toch blijft het hout en hout is altijd meer of minder kwetsbaar. Het verhaal dat western red cedar geen verzorging nodig heeft, moet daarom met een korrel zout worden genomen. Echter, de onderhoudsbehoefte varieert al naar gelang de locatie en de wensen van de eigenaar. Cederhout dat weinig weer of wind vangt heeft minder verzorging nodig. Dit geldt ook voor dakoverstekken en gevels die licht voorover hellen. Ook ceder dat geen of weinig scherpe kantjes heeft, gaat langer mee.

 

Stappenplan Red Cedar Onderhoud

Voor al het andere raden we onderstaand onderhoudsprogramma aan.

  • Identificeer het hout dat sneller veroudert. Dit is normaliter het hout dat veel weer en wind krijgt te verwerken, en red cedar dat al lang niet meer is afgewerkt.
  • Controleer de staat van het hout. Repareer waar nodig.
  • Werk het af met een beits product. U kunt Red Cedar dekkend beitsen of Red Cedar beitsen.
  • Is het oppervlak fijnbezaagd, verlengt u de levensduur door met dekkende red cedar beits af te werken.
  • Een alternatief voor dekkende beits is red cedar beits. Drie lagen beits doen red cedar altijd goed. Gebruik beits met pigment, aangezien deze de schadelijke effecten van UV-straling afremt.
  • Volg bij het aanbrengen van beits altijd de aanwijzingen van de leverancier.
  • Wacht niet te lang met nieuwe toplagen. Zeker als het hout semi-transparant is afgewerkt, kunt u het best een nieuwe laag aanbrengen voordat red cedar vergrijst.

Red cedar onderhoud verlengt de levensduur van het hout. Door het materiaal goed te verzorgen, bespaart u op termijn hoge herstelkosten. Ook behoudt uw woning op deze manier haar bijzondere uitstraling.

 

Bel gerust

Of het nu gaat om het onderhouden van Red Cedar of het beitsen van Red Cedar, het gebruik van de juiste producten en het op de juiste manier voorbereiden van de klus is cruciaal voor het eindresultaat. Laat u daarom door ons vrijblijvend adviseren.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies: 06-47551826 U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Red Cedar beitsen via ons contactformulier.