Red Cedar Dekkende Beits

Wat is nu goede dekkende beits voor red cedar ? Specifieke beits die uitsluitend voor cederhout wordt gebruikt, bestaat niet. U moet dus een keus maken uit het duizelingwekkende aanbod aan beitsproducten. Dit artikel helpt u op weg.

Red cedar is uitstekend bestand tegen houtrot en schimmelgroei. De houtsoort valt in duurzaamheidsklasse twee; dat is een hoge score. Desondanks is beitsen een goed idee. U verduurzaamt het hout op die manier nog verder. Bovendien kunt u zo de kleur veranderen of desgewenst de oorspronkelijke kleur versterken.

Moet u dekkend beitsen of transparant beitsen? Dekkend beitsen biedt de beste bescherming en u kunt precies de kleur kiezen die u wilt. Nadeel is dat de oorspronkelijke kleur verdwijnt. Transparante beits laat de ondergrond daarentegen zichtbaar. Dit geldt ook voor bewerken met olie.

Vochtregulerende dekkende beits voor red cedar

Hier beperken we ons tot dekkende beits. Het is aanbevolen om een sterk vochtregulerende beits te kiezen. Red cedar neemt veel vocht op. Het hout is erg poreus. Dit lijkt dramatisch, maar gelukkig wordt het vocht langzaam maar zeker afgestaan in de vorm van damp. Dit natuurlijke systeem houdt u intact met vochtregulerende beits. Het blijft dan mogelijk voor het hout om te ademen.

Kiest u voor dekkende red cedar beits, is het goed erop te letten dat deze beits elastisch is. Dit betekent dat de beitslaag meebeweegt met het krimpen en uitzetten van het hout. Beits die niet elastisch is, gaat barsten vertonen en afbladderen. Hoewel cederhout van nature weinig krimpt en uitzet, kan het geen kwaad ook de minimale bewegingen van het hout te volgen.

Tot slot…

Uiteraard let u erop dat u red cedar beits koopt die geschikt is voor toepassing in de buitenlucht wanneer u bijvoorbeeld houten gevelbekleding gaat schilderen. Niet alle beits is bedoeld voor buitengebruik.

Daarnaast adviseren we ook het gebruik van beits te overwegen. Meer informatie over beitsen vindt u elders op deze website. Ook uw beits leverancier kan u hierover adviseren.