Red Cedar Behandelen

red cedar beitsenRed cedar behandelen kan positieve effecten hebben, zowel voor het uiterlijk van een cederhouten huis als voor de duurzaamheid. Voor het beste resultaat is het belangrijk even stil te staan bij de voors en tegens van diverse soorten beits.

Beits verricht geen wonderen. Als een gebeitst huis er mooi uitziet, dan is dit het resultaat van het samenspel tussen het beits product en de ondergrond. Is één van deze twee elementen van slechte kwaliteit, zal het uiterlijk nooit zo goed zijn als wanneer zowel beits als hout van topniveau zijn.

Western red cedar is op zichzelf mooi en sterk hout. Hoewel het er anders uitziet dan veel andere houtsoorten, gedraagt het zich niet anders in combinatie met beits. Het kan daarom met dezelfde typen beits worden gebeitst, zoals alkyd beits en beits op waterbasis. Normaliter wordt de eerste laag verdund aangebracht en meestal wordt hout dekkend gebeitst. U hoeft dan minder over te beitsen. Wilt u weten hoe u het beste uw Red Cedar hout dekkend kunt beitsen? Lees dan onze werkwijzer over Red Cedar dekkend beitsen.

 

Red cedar beitsen

Dekkende beits dringt niet door in het hout, maar verbergt de oorspronkelijke houtkleur. De structuur blijft wel zichtbaar. Ook transparante beits is mogelijk. Dit heeft als voordeel dat u de structuur van het hout blijft zien, terwijl de ondergrond toch wordt beschermd. U moet echter wel vaker bijwerken. Transparante beits is overigens niet altijd kleurloos. Zitten er pigmenten in, beïnvloeden deze de kleur van de ondergrond. Het wordt vaak afgeraden om buiten kleurloze, transparante beits te gebruiken. Deze is onvoldoende bestand tegen UV-stralen.

Het is verstandig om al over het beits systeem na te denken bij de bouw of het aanbrengen van cederhout. Dit geldt zeker als u kiest voor een transparant systeem. Op tijd beginnen met red cedar behandelen verlengt de duurzaamheid. Bovendien kunt u in deze fase vaak ook de zaagkanten bewerken. Hoe u precies te werk gaat, hangt mede af van de glansgraad die u wenst.

Nog een truc: houdt u van een verweerde “look”, dan kunt u beits aanbrengen die bleekt. Vooral op fijnbezaagd cederhout kan dit mooi zijn. Door regelmatig blekende beits te gebruiken, draagt u bij aan het gelijkmatig red cedar vergrijzen.

 

Red cedar behandelen: wat u niet moet doen

Er is een duidelijke no-no als we praten over red cedar behandelen. Lak, vernis, schellak, polyurethaan en andere transparante, filmvormende producten zijn absoluut afgeraden als u buitenshuis red cedar wilt beschermen. UV-straling dringt door in de filmlaag en dit kan leiden tot een sterk kwaliteitsverlies van het hout. Barsten kunnen het gevolg zijn.

U kunt de duurzaamheid van red cedar verder vergroten door een schimmeldodend middel aan te brengen. Waterafstotende middelen verminderen bovendien de absorptie van water.

 

Bel Gerust

Het beitsen van uw Red Cedar hoeft niet moeilijk te zijn. Zorg ervoor dat u de klus goed voorbereidt, de ondergrond moet misschien voorbehandeld worden en de juiste producten moeten aangeschaft worden. Wij kunnen u helpen met het voorbereiden, wij hebben tenslotte jarenlange ervaring met het begeleiden van diverse projecten.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies: 06-47551826 U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Red Cedar beitsen via ons contactformulier.