Lariks Hout Beitsen

Lariks hout beitsen met semi-transparante beits beschermt het hout langdurig tegen de negatieve gevolgen van zonlicht, vocht en schimmels. Met beits wordt hout ook veel mooier. Het is onverstandig om lariks onbeschermd te laten. Anders zal het hout snel vergrijzen en wordt de levensduur sterk beperkt. Hieronder vertellen we waarop u moet letten.

Producten lariks hout beitsen

Voor lariks hout beitsen raden we producten aan op waterbasis. Onderstaande beitsen zijn leverbaar in alle mogelijke kleuren. Hout Coatings heeft er alle vertrouwen dat u hiermee een goede keuze maakt.

  • Jotun Trebitt Oljebeis is een duurzame zijdeglans houtbeits die het hout zes tot acht jaar onderhoudsvrij houdt.
  • Een matte versie van Strukturlasyr is Jotun Demidekk Terrasslasyr. Ook deze beits zien we veel. Terrasslasyr werkt ook sterk impregnerend.
  • Drywood Woodstain VV beschermt, verfraait én impregneert. Gebruik buiten alleen de semi-transparante versie. De transparante Woodstain VV-variant is voor binnengebruik.

Lariks hout beitsen in stappen

Het stappenplan in het kort:

  • Reinig het hout grondig.
  • Haal hars weg met thinner.
  • Schuur nieuw larikshout (korrel 160). Voor ouder hout is korrel 100 geschikt.
  • Impregneer, voor zover dit nog niet gebeurd is.
  • Werk vervolgens af met twee tot drie lagen houtbeits.

Larikshout impregneren

Hout wordt vaak geïmpregneerd geleverd. Impregneren is dan niet nodig. Informeer ernaar bij uw leverancier of het al gebeurd is. Ook als u Jotun Demidekk Terrasslasyr gebruikt, is impregneren niet nodig, omdat dit product impregnerende eigenschappen heeft.

Moet u wel nog impregneren? Jotun Visir Oljegrunnig Klar zorgt ervoor dat lariks beschermd wordt tegen houtrot en schimmel. Dit impregneermiddel dringt diep door in het hout en bindt losse vezels binnenin. Het is de ideale grondverf voor afwerking met Jotun Demidekk Strukturlasyr.

Lariks onderhouden

Houtverf of beits bestellen?

Lariks hout beitsen is een essentiële stap in het verduurzamen. Maar het is niet voor eeuwig. Ook beits slijt. Inspecteer larikshout daarom op gezette tijden en repareer waar nodig. Globaal moet beitsen het elke vijf tot acht jaar worden herhaald. Wanneer precies hangt af van het product en de lokale omstandigheden. Zo hebt u heel lang plezier van het hout.

Meer weten over lariks beitsen?

Hout Coatings heeft jaren ervaring als leverancier van beits en andere producten om larikshout te beschermen. Wij adviseren u graag over de juiste producten en de beste werkwijze.

Voor vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.