Grenen Dekkend Beitsen

Grenen dekkend beitsen met een dekkende beits geeft de meest doeltreffende bescherming. De reden is dat dekkende beits langer meegaat dan houtolie of semi-transparante beits. Dekkende beits is dikker en de kleurpigmenten geven extra bescherming. Door grenenhout te behandelen met dekkende beits kan het decennia lang meegaan. De onderhoudsintervallen zijn ook lang. Hieronder een aantal tips waaraan u moet denken bij het beitsen van grenen.

Bezuinig niet op kwaliteit

Goedkoop is vaak duurkoop, en als je bezuinigt op kwaliteit bij hout zie je de lelijke resultaten vanzelf. Grenen zien we in gevelbekleding, maar ook veel in veranda's, kozijnen en tuinhout. Kortom, toepassingen die je buiten vindt. Ze komen doorlopend in aanraking met ons vaak grillige weer, met regen en zon, UV-licht en vuile lucht. Dit vraagt om beits die tegen een stootje kan.

Voor ramen en deuren raden we daarom Jotun Demidekk Infinity aan. Dit is een dekkende beits op waterbasis met een lange traditie. Een alternatief van Nederlandse bodem is Drywood Hout Nova, een hybride zijdeglans beits die diep in het hout dringt. Gaat het om grotere oppervlakken is de meest duurzame dekkende beits voor grenen de klassieke Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg. Hiermee bereikt u een onderhoudsarme periode tot 12 jaar.

Grenen dekkend beitsen in alle kleuren

Grenen dekkend beitsen kan in alle kleuren. De beits die wij leveren wordt op maat van elke klant aangemaakt. Veel merken zoals Jotun hebben hun eigen kleursysteem. Daar bovenop kunnen we ook altijd in RAL-kleuren leveren.

Denk wel goed na over de beitskleur. Ramen, deuren en pergola's zijn bijvoorbeeld elementen die direct in het oog springen, zeker als ze een kleur hebben die nogal afwijkt van het normale. Een contrast met de gevel kan mooi zijn, maar ook storend. Ook over de kleur van de gevelbekleding mag worden nagedacht. Denkt u aan een opvallende kleur, stel u dan de vraag hoe de omgeving daarop reageert.

Grenen impregneren? Doen!

Vaak wordt grenenhout geïmpregneerd geleverd. Normaal wordt dit erbij gezegd als u het hout koopt. Grenen krijgt een lichtgroene tint van impregneren. Is dit niet gebeurd, moet u het zelf doen. Impregneren spaart u een hoop kopzorgen. Onbehandeld hout krijgt namelijk snel problemen met vocht en schimmel. Is grenen nog niet bewerkt met houtimpregneer, gebruik dan Jotun Visir Oljegrunning Klar. Begin met de kopse kanten en doe deze drie tot vier keer, nat in nat.

Grenen vooraf schuren

Houtverf of beits bestellen?

Grenenhout moet voor een beitsklus geschuurd worden. Dit is nodig voor de hechting. Het maakt geen verschil of het nieuw of ouder hout is. Wel is er verschil in korrelgrootte. Nieuw hout schuurt u met korrel 160, eerder behandeld hout met korrel 100. Verder raden we aan om tussen twee beitslagen door even te schuren.

Meer weten over grenenhout?

Problemen voorkomen doet u door Hout Coatings te bellen. Wij adviseren u graag over de juiste producten voor grenen en de beste werkwijze bij het verduurzamen van grenen en talloze andere houtsoorten.

Voor vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.