Grenen beitsen - Veel gestelde vragen

grenen beitsenGrenen hout wordt vaak gebruikt en om het hout mooi en sterk te houden is het een goed idee om het te beitsen. Er zijn echter vele verschillende manieren om het hout te beitsen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een dekkende beits of een semi-transparante beits. Bovendien kunt u kiezen uit vele kleuren en verschillende glansgraden. Een hoop keuzes dus en wij krijgen een hoop vragen over de verschillende mogelijkheden. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen.

 

 

Wat is Grenen?

Grenen is een van de meest gebruikte naaldhoutsoort in Nederland en wordt vaak gebruikt voor betimmering met rabatdelen, schuttingen, overkappingen of meubels. Er zijn verschillende soorten grenen. De meest populaire, waar veel moderne meubels van gemaakt worden, wordt geïmporteerd uit Amerika. Een groot voordeel van grenen is dat het gemakkelijk te zagen, boren en te beitsen is. Wordt het Grenen hout buiten gebruikt dan is het een must dat het goed geïmpregneerd wordt.

 

 

Hoe kan ik Grenen het beste impregneren?

Door het grenen hout te impregneren beschermt u het hout optimaal en gaat het hout veel langer mee. In combinatie met een beits kunt u jarenlang genieten van het hout en geeft u het de uitstraling die u wenst. Door het hout te impregneren beschermt u het hout tegen houtrot en schimmels en versterkt u het oppervlak doordat de vezels zich met elkaar binden. Een product die wij hiervoor vaak aanbevelen is de Jotun Visir. Deze impregneer moet samen met Jotun beitsen gebruikt worden. Er is ook de mogelijkheid om een beits te kopen waar het impregneermiddel al in verwerkt is. Neem meer contact op voor meer informatie hierover.

 

 

Kan ik een Grenen vloer beitsen?

Een grenen vloer is prima te beitsen. Er wordt voor houten grenen vloeren vaak een dekkende beits gebruikt. Een voorbeeld hiervan is de Trestjerner Gulvmaling. Het is belangrijk dat voor een grenen vloer een sterke en slijtvaste beits wordt gebruikt. De vloer moet schoon en geschuurd zijn, daarna kan de beits aangebracht worden met een roller of kwast. Een dekkende beits geeft een effen en dekkende kleur aan het hout en geeft het tegelijkertijd bescherming. Een ander voordeel is dat de beits in alle RAL en NCS kleuren gemengd kan worden. Wilt u meer weten over over beitsen voor vloeren? Kijkt u dan eens op onze pagina met Trestjerner producten.

 

 

Kan ik geïmpregneerd grenen beitsen?

Grenen hout wordt vaak geïmpregneerd aangeleverd en kan daarna prima gebeitst worden met een semi-transparante of dekkende beits. Het is wel belangrijk dat het hout schoon is en eventueel kan het nog geschuurd worden als dat nodig is. Heeft u te maken met grenen hout wat niet geïmpregneerd is dan is het zaak om deze eerst voor te behandelen. U kunt dit doen met een impregneer zoals Jotun Visir. U kunt er ook voor kiezen om een beits te gebruiken waar al een impregneer in verwerkt is. Dit zijn dus 2 in 1 producten en kunnen direct op het hout aangebracht worden, dit geldt dus voor niet geïmpregneerd hout maar ook voor hout wat al is geïmpregneerd. Wilt u meer informatie over deze producten neemt u dan contact met ons op.

 

 

Kan ik grenen wit beitsen?

Eigenlijk kan grenen is alle gewenste kleuren gebeitst worden. De meeste beitsen kunnen alle RAL en NCS kleuren gemengd worden. Wit wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld vloeren of meubels of zelfs hele huizen, kijkt u maar eens naar dit voorbeeld van Grenen wit beitsen. Er is ook nog een mogelijkheid om het hout een white-wash effect te geven. U gebruikt hiervoor een semi-transparante beits waardoor de ondergrond zichtbaar blijft maar het hout een witte waas krijgt. Ook dit wordt vaak gebruikt bij het meubels beitsen. Een vaak gebruikt product hiervoor is Jotun Panellak

 

BEL GERUST

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over het beitsen van grenen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zullen u helpen met het vinden van de juiste producten en kleuren. 

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies: 06-47551826. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.