Geïmpregneerd Hout Dekkend Beitsen

Geïmpregneerd hout dekkend beitsen met een beits verlengt de levensduur van het hout aanzienlijk. Dit is met name belangrijk bij hout in de open lucht. Buiten staat hout bloot aan weer en wind, vocht en vorst, maar ook zonlicht, luchtvervuiling en schimmels. Al die factoren beïnvloeden de levensduur van het hout.

Geïmpregneerd hout is op zich al beschermd tegen schimmel, schade door insecten en houtrot. Het impregneren is meestal gebeurd bij de fabrikant. Impregneren gebeurt veelal door het hout in een bad met impregneermiddel te leggen. Ook komt het voor dat de eigenaar ruw hout zelf impregneert, bijvoorbeeld met Jotun Visir Oljegrunning Klar. Impregneren zien we vooral veel bij houtsoorten als douglas, vuren, grenen en lariks.

Maak geïmpregneerd hout nog sterker

Impregneren maakt het hout duurzamer en geeft een essentiële basisbescherming. Beits gaan een stapje verder. Daarom is geïmpregneerd hout dekkend beitsen zo’n goed idee. Door hout dekkend te beitsen wordt het nog beter bestand tegen schadelijke effecten van de omgeving.

Maar kies niet zomaar een product. Het is heel belangrijk dat de beits damp doorlaat. Ook moet het product elastisch zijn, zodat de beits mee beweegt wanneer het hout uitzet of krimpt. Een ander element waarop gelet moet worden is de aanwezigheid van UV-blockers. Anders wordt de kleur snel vaal. Ook geldt dat hoe meer pigment er in de beits zit, hoe sterker het product beschermt. Geïmpregneerd hout beitsen met dekkende beits is daarom effectiever dan met semi-transparante beits.

Geïmpregneerd hout dekkend beitsen: aanbevolen producten

Houtverf of beits bestellen?

Deze twee producten adviseren wij voor geïmpregneerd hout:

  • Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: watergedragen, zeer goed dekkende beits voor buiten die de houtstructuur accentueert. Deze buitenbeits droogt snel en heeft een superieure glans en kleurstabiliteit. De beschermlaag is elastisch en vochtregulerend waardoor het houtwerk tot twaalf jaar onderhoudsarm blijft.
  • Drywood Woodstain VV: watergedragen beits met een zijdeglans afwerking. Woodstain VV accentueert de houtnerf. De sneldrogende beits werkt impregnerend (dringt diep door in het hout) en is zeer waterafstotend. Voor het beitsen van: kozijnen, meubels, schuttingen, steigerhout en overige betimmeringen.

Geïmpregneerd hout dekkend beitsen is niet moeilijk. Onze werkwijzers voor hout dekkend beitsen helpen u snel op weg. Kies in de werkwijzer welk type hout u wilt behandelen, en u kunt meteen aan de slag.

Meer weten over geïmpregneerd hout?

Problemen voorkomen doet u door Hout Coatings te bellen. Wij adviseren u graag over de juiste producten voor geïmpregneerd hout en de optimale werkwijze bij het verduurzamen van talloze houtsoorten.

Voor vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.